ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΠΙΤΡΟΛΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: 'ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ & ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΙΣΗ-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΠΙΤΡΟΛΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: 'ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ & ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΙΣΗ-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'

Φίλοι και συναγωνιστές έδωσαν το παρόν στο προαύλιο του ιστορικου χώρου της ΕΡΑ βόλου το απόγευμα της τρίτης 16/6, στην εκδήλωση που οργάνωσε το ΕΕΚ με τιτλο “ Αργεντινή και Ελλάδα, Κρίση και Καθήκοντα της Αριστεράς”. Τόσο ο κεντρικός ομιλήτης Ν.Πιτρόλα, βουλευτής του Μετώπου της Αριστεράς και του Εργατικού Κομματος Αργεντινής (PO) όσο και ο Σ.Μιχαήλ, γενικός γραμματέας του ΕΕΚ, κατέδειξαν τους δύο τεμνόμενους κόσμους της Αργεντινής και της Ελλάδος, με τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, στα πλαίσια της σημερινής παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αλλά και των καθηκόντων του επαναστατικού κινήματος απέναντι σε αυτή.

Η ιστορία της Αργεντινής από το 2001 μέχρι και σήμερα  ξετυλίχτηκε, μέσα από τα λόγια του Ν.Πιτρόλα, για να αποδειχτεί οτι η χώρα από τη φάση της πτώχευσης αλλά και της μετέπειτα αναδιάρθρωσης του χρεόυς  εισήλθε σε μια νέα φάση κρίσης χρέους (ανέρχεται στα 300 δις δολάρια πια) , που αποπληρώνεται από τα καταπιεσμένα εργατικά στρώματα με τις μειώσεις σε συντάξεις, υψηλή φορολογία και υποβάθμιση-υποχρηματοδότηση καθε κοινωνικού αγαθού ενώ απο την άλλη η εθνικιστική Κυβέρνηση Κιρχνερ σε αγαστή συνεργασία  με το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο διατυμπανίζει οτι ξεπερνά την κρίση!( εύλογο φυσικά αφού η κριση φορτώνεται στις πλάτες των εκμεταλλευόμενων). ¨Ομως εναντίον αυτής της πολιτικής πρακτικής το Επαναστατικό Μέτωπο Αργεντινής παλέυει για τη ρήξη με το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του ώστε οι καταπισεμένοι να απελευθερωθούν απο τη θηλιά της κρίσης και της λιτότητας.

Δρόμος που χαράζεται μέσω ενος πραγματικά επαναστατικού σχεδίου εθνικοποίησης των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας για μια εργατική κυβέρνηση.

Το ίδιο τονίστηκε, ως πραγματική λύση στον ωμό εκβιασμό της τρομοκρατίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, μέσω τών “θεσμών”, τρόικας και ΔΝΤ, προς τον ελληνικό λαό και από τον Σ.Μιχαήλ για το παράδειγμα της Ελλάδος.

 Η άμεση απειλή της χρεοκοπίας ή η σύναψη “συμφωνίας” ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών έχουν την ίδια κατάληξη , το ξεπέρασμα – σπάσιμο των “κόκκινων γραμμών”, το λύγισμα της καπιεσμένης εργατικής τάξης. Μόνο η τελευταία μπορεί να δώσει λύση στην κρίση που της φορτώνουν και πρέπει να πληρώσει με άγρια λιτότητα. Με ενιαίο ταξικό μέτωπο συλλογικοτήτων και οργανώσεων και μέσω μιας άμεσης πανεθνικής συζήτησης και της διασύνδεσης με διεθνείς επαφές ανοιγεται ο δρόμος για εργατική εξουσία που θα απαλλοτριώσει τους απαλλοτριωτές μας  και θα ξαναστήσει  οικονομία και  κοινωνία σε νέες βάσεις.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση σχετικών ερωτήσεων και απαντήσεων με το κοινό καλώντας σε συμμετοχή στο Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης αλλά και στην 3η ευρωμεσογειακή συνδιάσκεψη 18 -20 Ιουλίου,  στην Αθήνα. 

 

ΚΟ Θεσσαλίας, 17/6/2015