ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΕΚ

Το τριήμερο 27-28-29 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 14ο τακτικό Συνέδριο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος. 

Μέσα από ενδελεχή συζήτηση και συλλογική επεξεργασία από τους συνέδρους, η ανανεωμένη «ματιά» του ΕΕΚ πάνω στην αντικειμενική κατάσταση σε Ελλάδα και διεθνώς, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας, γίνεται ο αναγκαίος οδηγός μας στην επαναστατική πάλη, για το άνοιγμα της προοπτικής του Σοσιαλισμού, στην οποία το ΕΕΚ έχει ταχθεί από την ημέρα της ίδρυσής του. Ως εκ τούτου, το 14ο Συνέδριο δεν μπορούσε παρά να έχει αυτόν ακριβώς τον στόχο: την θεωρητική, πολιτική, πρακτική προετοιμασία του ΕΕΚ και της εργατικής τάξης, για την «επόμενη μέρα» της επαναστατικής εφόρμησης στον ουρανό.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την δημόσια έναρξη του Συνεδρίου στην ΕΣΗΕΑ, την Παρασκευή 27/3. Ο γ.γ. του ΕΕΚ-Τροτσκιστές, σ. Σάββας Μιχαήλ, παρουσίασε την κεντρική εισήγηση προοπτικών, εκ μέρους της απερχόμενης Κ.Ε., θέτοντας μια στέρεη βάση για την συνέχιση της συζήτησης τις επόμενες ημέρες, η οποία «άγγιξε» σε βάθος μια σειρά κρίσιμων θεματικών.
Την δημόσια έναρξη τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο σ. Tάσος Κατιντσάρος εκ μέρους του NAP για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, και η σ. Ερωτοκρίτου από το ΣEK, αμφότερες συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και σύντροφος από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε. Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλαν οι εργάτες της κατειλημένης και αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.
Πλήθος μηνύματα ήλθαν από το εξωτερικό, από «αδελφές» οργανώσεις στην Συντονιστική Επιτροπή για την Επανίδρυση της Τετάρτης Διεθνούς, και όχι μόνο. Μηνύματα έφτασαν από το Koμμουνιστικό Kόμμα Eργαζομένων – PCL Ιταλίας, το Eργατικό Kόμμα – P.O. Αργεντινής, την Opciοn Obrera Βενεζουέλας, από το Eπαναστατικό Eργατικό Kόμμα – DIP (Τουρκία), την Μαρξιστική Εργατική Λίγκα -MTL Φινλανδίας, το Ρωσικό Κόμμα Κομμουνιστών – RPK, από τη Σκωτία, τις HΠA κ.α.

Κ. Αποστολόπουλος