Aντιφασιστική διαδήλωση σε Πετρούπολη - Ίλιον

Aντιφασιστική διαδήλωση σε Πετρούπολη – Ίλιον

Μαζική ήταν η αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της Πετρούπολης και του Iλίου, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη.
Εκατοντάδες αντιφασίστες διαδήλωσαν δίνοντας μια πρώτη απάντηση στις επιθέσεις της φασιστικής συμμορίας που βανδάλισε τους χώρους έξω από το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, την Ανυπότακτη Πετρούπολη και τον Θερσίτη.
Η αντιφασιστική πορεία προκάλεσε πολλές και θετικές αντιδράσεις στους πολίτες. Πολλοί βγήκαν στα μπαλκόνια για να την παρακολουθήσουν, να επιδοκιμάσουν, ενώ αρκετοί ενσωματώθηκαν στην πορεία.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ανυπότακτη Πετρούπολη, ο Ανοικτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου, ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ και άλλες συλλογικότητες της περιοχής. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του “Θερσίτη” παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους στόχους των φασιστών.
H προκήρυξη της Κ.Ο Ιλίου του έγραφε:
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!

Ξημερώματα Δευτέρας, 05/12/2016, η φασιστική συμμορία «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», προκάλεσε φθορές στο Χώρο Έκφρασης και Δημιουργίας, της Δημοτικής Κίνησης Αριστερό Σχήμα Ιλίου, ενώ έγραψε και φασιστικά συνθήματα έξω από τον “Θερσίτη”. To επόμενο βράδυ η ίδια συμμορία προκάλεσε φθορές στο στέκι της Ανυπότακτης Πετρούπολης.

Ανάλογα κρούσματα ναζιστικών προκλήσεων σε γραφεία και στέκια νεολαίας έχουν εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στη Δάφνη, στον Αγ. Δημήτριο, στο Παλαιό Φάληρο, στο στέκι “Συνεργείο” Ηλιούπολης, στο στέκι της «Αντιπνοια» κ.λπ.
Την ίδια στιγμή, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι υπεύθυνοι επιθέσεων σε μετανάστες, στους Αιγύπτιους ψαράδες, σε αριστερές οργανώσεις, αναρχικά και αυτόνομα στέκια, είναι ελεύθεροι, καθώς οι δίκες τους καθυστερούν και “το αυγό το φιδιού” έχει ανοίξει με τη στήριξη μερίδας του κεφαλαίου.
Η ατιμωρησία αλλά και η προβολή από τα ΜΜΕ -με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- του χρυσαυγίτικου ρατσιστικού δηλητήριου, όπως πρόσφατα για την ανάληψη ευθύνης σχετικά με τον εμπρησμό των μεταναστών στην Χίο, ενθαρρύνουν τους φασίστες που είχαν λουφάξει μετά το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που ακολούθησε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις εντολές της τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ξεφτιλίζει το όνομα της «αριστεράς», δίνοντας χώρο στην ακροδεξιά εθνικιστική δημαγωγία, ενώ η συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και το κύμα προσφύγων που γεννά -παρά την γενναία ειλικρινή αλληλεγγύη του λαού- δίνει λαβή σε εθνικιστικά ρατσιστικά στοιχεία να δημαγωγούν.
Θεωρούμε πρόκληση την ύπαρξη νεοναζιστικών κινήσεων και νοσταλγών του Γ’ Ράιχ σε μια περιοχή που υπέστη τα πάνδεινα από τους Γερμανούς Ναζί και τους συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες.
Nα διώξουμε τους φασίστες από τους δρόμους, και τις γειτονιές μας, ούτε σπιθαμή γης στα ναζιστικά καθάρματα. Εργατικές ομάδες αυτοάμυνας απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες.
Απαιτούμε την αποφασιστική καταδίκη κάθε νεοναζιστικής και φασιστικής πρόκλησης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Ο φασισμός τρέφεται από την αμάθεια και την έλλειψη ιστορικής μνήμης αλλά και από την παθητικότητα απέναντι στην καπιταλιστική κρίση. […]

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
Ούτε στο Ίλιον, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

ΕΕΚ -ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ Κ.Ο ΙΛΙΟΥ