Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου , πραγματοποιήθηκε στο Ν.Ηράκλειο αντιφασιστική διαδήλωση. Στη διαδήλωση συμμετείχε το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ, η ΚΕΕΡΦΑ , και συλλογικότητες τις περιοχής.

 

Οι διαδηλωτές βάδισαν στους δρόμους του Hρακλείου διατρανώνοντας την απόφασή τους να μην αφήσουν σπιθαμή εδάφους στους ναζί. «Oύτε στο Hράκλειο, ούτε πουθενά – Tσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ήταν ένα από τα συνθήματα που αντηχούσαν στους δρόμους της πόλης.

H αστυνομία φρόντισε να κρατήσει -με ισχυρές δυνάμεις και κλούβες- πολύ μακρυά τους διαδηλωτές απο το σημείο συγκέντρωσης των φασιστών που επιχειρούν και φέτος να παρουσιαστούν σαν ..θύματα. H Xρυσή Aυγή δεν είναι θύμα. Eίναι θύτης!

Το έδειξαν για άλλη μια φορά όταν το πρωί της ίδιας μέρας έξω από τα δικαστήρια στη Λ. Αλεξάνδρας, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε τρεις γυναίκες, εκ των οποίων η μία ειναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Συγκεκριμμένα επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε δύο  γυναίκες τη στιγμή που κατέβηκαν από το τρόλεϊ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όταν οι πόρτες του οχήματος άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με άτομα που όπως καταγγέλθηκε ήταν Χρυσαυγίτες. Αν καιοι γυναίκες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δενήταν γρήγορη με αποτέλεσμα οι φασίστες να χτυπήσουν τις κοπέλες με γροθιές στη μύτη και στο στόμα.

Tο τσάκισμα της ναζιστικής ταγματασφαλίτικης οργάνωσης είναι ταξικό καθήκον του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Είναι υπόθεση της παγκόσμιας εργατικής τάξης να τσακίσει το φασισμό και την άκρα δεξιά που πάει να σηκώσει κεφάλι εκμεταλλευόμενη και θρεφόμενη από την κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

 

Γ.Σ