Στις 27 Ιανουαρίου 1945 ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός μπήκε στο Άουσβιτς, στο στρατόπεδο του θανάτου των Ναζί και λευτέρωσε τους επιζώντες από την αποτρόπαιη γενοκτονία των Εβραίων που η βιομηχανία εξόντωσης των Ναζί είχε στήσει.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στην επέτειο της μέρας που ονομάσανε “Παγκόσμια Ημέρα για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος”, διάφοροι υποκριτές πολιτικάντηδες που θέλουν να ξεπλύνουν τον πασίγνωστο αντισημιτισμό τους, όπως στην Ελλάδα οι δακτυλοδεικτούμενοι φασιστοειδείς αστέρες της κυβερνώσας Δεξιάς, θα παριστάνουν ότι τιμούν τα αθώα θύματα των ομοϊδεατών τους. Κάτω τα χέρια βέβηλοι!

Την ίδια στιγμή ο φασισμός που είναι αλληλένδετος με τον αντισημιτισμό σηκώνει απειλητικά κεφάλι σε Αμερική και Ευρώπη. Το είδαμε με τους φασίστες οπαδούς του Τράμπ να εισβάλουν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 φορώντας μπλούζες υπέρ του Άουσβιτς και των μαζικών δολοφόνων.

Για την ανοικτή πληγή του Άουσβιτς και τον φασισμό σήμερα θα συνομιλήσουν την επόμενη Τετάρτη 27/1/21, στο Ράδιο-Λοκομοτίβα ο Ερνέστο Αγγελής και ο Σάββας Μιχαήλ στις 6 μ.μ.

Θα μπορείτε να συνδεθείτε στο LOCOMOTIVA-COOPERATIVA.ORG