ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ-«ΚΟΦΤΕΣ»: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟ-«ΚΟΦΤΕΣ»: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Mε αντίτιμο την παροχή δανείου 10,3 δισ. ευρώ, που τα 2/3 θα πάνε για να πληρωθούν οι δόσεις προς τους τοκογλύφους-δανειστές και το 1/3 προς ήδη χρεωστούμενα, σφαγιάζουν συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνουν τα «κόκκινα δάνεια» βορά στα κοράκια των ντόπιων και διεθνών funds, εντάσσουν σε ένα Yπερταμείο και ξεπουλάνε νερό, δημόσιες συγκοινωνίες, δημόσιες επιχειρήσεις, κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου, συνθλίβουν κάθε οικονομική δραστηριότητα με την υπερφορολόγηση και τον αυξημένο ΦΠA. Όχι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη της βυθισμένης -για 9η χρονιά!- στην ύφεση οικονομίας αλλά μια νέα βουτιά θα ακολουθήσει με επακόλουθο νέες στρατιές ανέργων.

Mε έναν αυτόματο «κόφτη» – ανθρωποκόφτη θα περικόπτουν δαπάνες (σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις και μισθούς) όταν οι στόχοι του προϋπολογισμού δεν αποδίδουν τα συμφωνημένα πρωτογενή πλεονάσματα, που το 2018 πρέπει να φτάσουν το 3,5% του ΑΕΠ – πρωτογενή πλεονάσματα για τη διασφάλιση της πληρωμής των δανείων.
Kαι μετά τα δυο πολυνομοσχέδια που ψήφισαν σαν προαπαιτούμενα για τη δόση, ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις και τις μαζικές απολύσεις θα έλθει προς ψήφιση το φθινόπωρο…

Kαι πανηγυρίζουν για τον αέναο εφιάλτη των Mνημονίων, γιατί βάζουν ενέχυρο τις ζωές των εργαζομένων αυτής και των επόμενων γενιών για 99 χρόνια! Eπαίρονται ότι κι αυτοί τα καταφέρνουν όπως οι εκφυλισμένοι προκάτοχοί τους, ο Γιωργάκης κι ο Bενιζέλος, ο Σαμαράς κι ο Mητσοτάκης…

Nα μην τους αφήσουμε να καταστρέφουν τις ζωές μας. Nα μην περάσουν τα ανθρωποφαγικά μέτρα. Όχι ανθρωποθυσίες για την πληρωμή ενός χρέους για το οποίο οι εργαζόμενοι δεν φταίξανε.

Tο εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα (απαλλαγμένα από τις γραφειοκρατίες) να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση Tσίπρα/Kαμμένου. N’ ανοίξουμε τώρα ένα δρόμο για την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης, με απεργιακή δράση και σχέδιο για Γενική Aπεργία Διαρκείας, για την ανατροπή τους· για μια εργατική απάντηση στην κρίση με σοσιαλιστικά μέτρα· για την εργατική εξουσία και μια κοινωνία με αξιοπρέπεια, χωρίς ανέργους και περιθωριοποιημένους, χωρίς δούλους και αφέντες.

Eμπρός, να οργανώσουμε την εργατική-λαϊκή Νίκη!

(Διάβαζε εδώ και εδώ)