Η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλου σε άρθρο της Νέας Προοπτικής που σχολίαζε τη συμμετοχή του σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού με θέμα ««αλλαγή της φιλοσοφίας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση θερμόαιμων διαδηλωτών», εστιάστηκε εσφαλμένα στην εικαζόμενη προσβολή της τιμής και της υπόληψής του και για το λόγο αυτό μας κάλεσε να ανασκευάσουμε άμεσα το δημοσίευμά μας, ειδάλλως δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις εναντίον μας.

Η θέση της «Νέας Προοπτικής» είναι ότι η κριτική που ασκήσαμε και ασκούμε ως πολιτική εφημερίδα δεν επικεντρώνεται σε πρόσωπα, αλλά στοχεύει στον έλεγχο των θεσμών και των εκπροσώπων τους, στη βάση του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος που πηγάζει από το ά. 14 του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει την ελευθερία του τύπου. Οι τοποθετήσεις και οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ μας ενδιαφέρουν στο μέτρο που μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για κριτική αξιολόγησή τους και σε καμία περίπτωση δε στοχεύουμε σε κρίσεις επί του προσωπικού, αλλά μόνο σε πολιτική κριτική που σκοπό έχει να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν οι θέσεις που εκφέρονται δημόσια αφήνουν αναπάντητες τις τακτικές που στρέφονται κατά της εργατικής τάξης. Είναι προφανές ότι η κριτική που ασκήσαμε -και θα συνεχίσουμε να ασκούμε- δεν στρέφονταν κατά της τιμής και της υπόληψης του κ. Καραγεωργόπουλου, αλλά κατά της συνολικότερης στάσης της ΓΣΕΕ απέναντι στην όξυνση της καταστολής που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση και προβάλλεται από τα MME ως μία καινοτόμος μέθοδος αντιμετώπισης των «θερμόαιμων διαδηλωτών».

Ολόκληρο το κείμενο του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ παρατίθεται παρακάτω για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του. Παραθέτουμε επίσης το λινκ από το βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού STAR πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η κριτική του άρθρου της Νέας Προοπτικής.

Προφανώς, η κριτική του άρθρου στην ιστοσελίδα μας με κανέναν τρόπο δεν στρέφεται προσωπικά κατά του κυρίου Καραγεωργόπουλου, ούτε υπήρξε πρόθεση προσβολής ή υποτίμησης της προσωπικής του αξιοπρέπειας. Η κριτική στρέφεται κατά του συνολικού γραφειοκρατικού μηχανισμού της ΓΣΕΕ, της οποίας εκπρόσωπος Τύπου είναι ο κ. Καραγεωργόπουλος εκφράζοντας επίσημα τις απόψεις της.

(Το ρεπορτάζ, στο παρακάτω λινκ ξεκινάει από το 47:20 λεπτό και διαρκεί 1 λεπτό και 48 δευτερόλεπτα

https://www.star.gr/tv/enimerosi/kentriko-deltio-eidiseon-sabbatokuriakou/kedriko-deltio-eidiseon-savvatokuriakou-1012021/ )

Η επιστολή του κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

——– Original Message ——–
Subject: Σχετικά με συκοφαντικό άρθρο σας
Date: 2021-01-12 17:38
 From: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ <dkarageorgopoulos@gmail.com>
To: info@neaprooptiki.gr


Καλησπέρα!
Σε άρθρο σας με τίτλο «Και η ντροπή ντράπηκε με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ» στο link https://www.neaprooptiki.gr/kai-i-ntropi-ntrapike-me-tis-diloseis-e/, αναφέρετε επί λέξη τα παρακάτω:

«Συναίνεση στα σχέδια της κυβέρνησης για την καταστολή των διαδηλώσεων


Και η ντροπή ντράπηκε με τις δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, το βράδυ της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2020, του εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη γενίκευση της χρήσης οχημάτων εκτόξευσης νερού για τη διάλυση των διαδηλώσεων.

Ανήκουστη για το συνδικαλιστικό κίνημα συναίνεση στην καταστολή των διαδηλώσεων εμφανίστηκε να παρέχει ο οικτρός εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο τηλεοπτικού ρεπορτάζ, το οποίο ενημέρωνε για τη γενίκευση χρήσης των οχημάτων τύπου Αίαντα, όπως ονομάζονται, με τα οποία ετοιμάζεται η ελληνική αστυνομία να αντιμετωπίζει στο εξής τους όγκους των διαδηλωτών που αναμένεται αργά ή γρήγορα να αποτελούν το μόνιμο σκηνικό στο κέντρο της
πρωτεύουσας, σε μία περίοδο που μυρίζει μπαρούτι, λόγω της διογκούμενης με αλματώδη ρυθμό ύφεσης και ανεργίας.

Η κυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση ότι λόγω της πολιτικής που ακολουθεί στο θέμα της πανδημίας και της οικονομίας θα βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την εξουσία της, προετοιμάζεται και ανακοινώνει ότι θα θέσει στη διάθεσή της αστυνομίας μηχανοκίνητο εξοπλισμό εκτόξευσης νερού στις διαδηλώσεις, ο οποίος όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να καταστεί ακόμα και φονικός.

Σ’ αυτό της το σχέδιο, το Κράτος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκουν ανήκουστο σύμμαχο την πλήρως εκφυλισμένη και ευτελισμένη ΓΣΕΕ, η οποία εμφανίζεται στα τηλεοπτικά
παράθυρα δια του εκπροσώπου της, για να επιβεβαιώσει και να πιστοποιήσει τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου ότι οι συνδικαλιστές είναι σύμφωνοι με αυτή την εξέλιξη!

Και η ντροπή ντράπηκε την ώρα που αυτά τα λόγια έβγαιναν στον αέρα από τον εκπρόσωπο της υποτιθέμενης ανώτατης επίσημης οργάνωσης της εργατικής τάξης της χώρας. Ο Καραγεωργόπουλος εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες μας, στο κατόπι του αστυνομικού Ν. Ρήγα, αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, για να επιβεβαιώσουν από κοινού, ότι οι αύρες θα είναι ευπρόσδεκτες για τη διάλυση των διαδηλώσεων!

Ας πάρουν λοιπόν και οι δύο από κοινού την απάντηση που τους πρέπει, από όλους όσοι τιμούν με τη στάση τους καθημερινά την ιστορία και τους σκοπούς του συνδικαλιστικού κινήματος και τους αγώνες της εργατικής τάξης. Να ξεκαθαρίσουμε τα συνδικάτα από τα παράσιτα της κεφαλαιοκρατίας και του κράτους».

Το ως άνω περιεχόμενο είναι συκοφαντικό και υβριστικό για το πρόσωπο μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε κανένα σημείο του άρθρου δεν αναφέρετε έστω και μια δική μου λέξη που να βρίσκετε σε αιτιώδη συνάφεια με τα όσα συκοφαντικά μου καταλογίζετε. Μια έστω λέξη δική μου που να συναινεί στα σχέδια της Κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν υπάρχει στο άρθρο, διότι ουδέποτε εγώ προσωπικά και η ΓΣΕΕ δηλώσαμε ότι συναινούμε.

Όσο λοιπόν κι αν εσκεμμένως προσπαθείτε να με εμφανίσετε ως «παράσιτο της κεφαλαιοκρατίας και του κεφαλαίου», σας απαντώ ότι δεν θα τα καταφέρετε. Και δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς καταλογίζετε σε εμένα που να προκύπτει από αυτά που ΕΓΩ είπα στο ρεπορτάζ;

     Επειδή έχετε στόχο να με συκοφαντήσετε σε όσους ανυποψίαστους το διαβάσουν και δεν έχουν παρακολουθήσει αυτούσια τη δήλωση μου.

Επειδή ως άνθρωποι των κινημάτων ξέρετε καλά τον αγώνα που δίνω καθημερινά προς προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επειδή αντιπαρέρχομαι τη γενικότερη ειρωνεία σας, η οποία διακατέχει όλο το κείμενό σας.

Επειδή, ωστόσο, δεν προτίθεμαι να μείνω αδρανής σε πρόδηλα ανυπόστατες και κατασκευασμένες συκοφαντίες και εξυβρίσεις, οι οποίες πλήττουν την προσωπικότητά μου, αλλά και το κύρος της ιδιότητάς μου ως εκπροσώπου τύπου της ΓΣΕΕ.

Επειδή δεν ευθύνομαι εγώ αν κάποιος βλέπει ή κατασκευάζει φαντάσματα και περιγραφόμενες καταστάσεις και εικόνες, που εγώ ουδέποτε ανέφερα σε δημόσιες εμφανίσεις μου.

Επειδή αντιθέτως εσείς, κάνοντας τη μέρα νύχτα, προσπαθείτε να με συκοφαντήσετε.

Επειδή αντικειμενικώς, όλα τα ανωτέρω θίγουν βαρύτατα την τιμή και την υπόληψή μου, περιέχουν δε αναίτια ονειδισμό και αμφισβήτηση της προσωπικότητάς μου, τόσο ως ατόμου όσο και ως εκλεγμένου αντιπροσώπου των εργαζομένων.

Επειδή όλα τα ανωτέρω τα αναφέρατε γνωρίζοντας το ψεύδος αυτών, ενώ εκ της συνεντεύξεώς μου, την οποία ωστόσο επικαλείστε -δίχως να παραθέτετε ούτε μια λέξη της δήλωσής μου- προς επίρρωση των όσων μου καταλογίζετε, προκύπτουν ακριβώς τα αντίθετα.

Επειδή προσπαθείτε αριστοτεχνικά να δημιουργήσετε για εμένα την εικόνα ενός ατόμου, που λειτουργεί αντιθεσμικά, κλονίζοντας απαξιωτικά την ιδιότητά μου ως συνδικαλιστή, παρότι η δράση μου είναι γνωστή πανελλαδικώς, καθώς έχω δώσει μεγάλες μάχες τόσο προς προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων όσο και προς διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, ενώ πρωτοστατώ σε κάθε ατομική και συλλογική διεκδίκηση, θεωρώντας χρέος μου να στέκομαι δίπλα στις νόμιμες
διεκδικήσεις των εργαζομένων και απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας και του κράτους.

Επειδή τα όσα αναφέρετε στο από 12-1-2021 άρθρο που συντάξατε και κυκλοφορήσατε σε αναρίθμητο πλήθος ανθρώπων, εκφεύγουν της έστω και σκληρής κριτικής, παίρνοντας χαρακτηριστικά ποινικώς κολάσιμης πράξης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη άσκησης παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ ως αναληθή τα όσα στο άρθρο σας αναφέρετε, καθώς από μόνοι σας κατασκευάσατε ένα συκοφαντικό πλαίσιο γύρω από δηλώσεις που ουδέποτε έκανα. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για όσα προσβλητικά της προσωπικότητάς μου παραθέτετε στο από 12-1-2021 άρθρο σας, και σας ΚΑΛΩ να αποκαταστήσετε την προσβολή που υπέστην από τα
αναφερόμενα στο ως άνω άρθρο τύπου, κοινοποιώντας σε εμένα στην ιστοσελίδα που το δημοσιεύσατε, νέα δήλωσή σας, δια της οποίας θα ανακαλείτε τα όσα προσβλητικά αναφέρατε για το άτομό μου, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας.

Σε αντίθετη περίπτωση σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ εναντίον σας με κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου.

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

Γραμματέας Τύπου ΓΣΕΕ