Γονείς μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου καταγγέλλουν τις απαράδεκτες πιέσεις “αγανακτισμένων” γονέων και της διευθύντριας του σχολείου. Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΟΥ

Με απαράδεκτες και μη σύννομες διαδικασίες

Την Τετάρτη 30-09-20 οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου που βρισκόταν για δεύτερη εβδομάδα σε κατάληψη, αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν την ψηφοφορία τους για την συνέχιση ή όχι της κατάληψης σε κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Οι πιέσεις για να σταματήσει η κατάληψη του σχολείου, από ομάδα γονέων και από την διευθύντρια, ανάγκασαν τους μαθητές να ψηφίσουν με ονομαστικές λίστες και υπογραφές, ανά τμήμα, στις αίθουσες του σχολείου και με την παρουσία γονέων.

Το αποτέλεσμα και αυτής της ψηφοφορίας ήταν υπέρ της συνέχισης της κατάληψης (88 ψήφοι υπέρ, 52 κατά, 28 απόντες), παρά τον έκδηλα εκβιαστικό χαρακτήρα της διαδικασίας και τα ηθικά και ίσως νομικά ζητήματα που εγείρει.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου αφορούν στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, στην πρόσληψη επί πλέον προσωπικού καθαριότητας και βρίσκονται σε συνάφεια με τα αιτήματα των μαθητών 700 σχολείων που τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα. 

Πληροφορούμενοι ότι ανάλογες διαδικασίες ψηφοφορίας ακολουθήθηκαν και σε σχολείο του Αγ. Δημητρίου σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για κεντρικά εκπορευόμενη πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας. Αλλά η καταστολή και ο αυταρχισμός στα σχολεία, αντί για λύση των προβλημάτων που θέτουν οι μαθητές, δεν είναι λύση, είναι επιδείνωση του προβλήματος και εμείς οι γονείς -και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, ελπίζουμε- θα είμαστε με τα παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον! Και δεν δεχόμαστε να θυσιάζεται η υγεία, η μόρφωση και η διαμόρφωση των παιδιών στις πολιτικές σκοπιμότητες μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Γονείς μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου

2/10/2020