ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Διαμαρτυρίες σε Μυρσίνη και Ελαιώνα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Διαμαρτυρίες σε Μυρσίνη και Ελαιώνα

Aπό όλα τα σημεία της χώρας φθάνουν πληροφορίες για τις απαράδεκτες συνθήκες σίτισης των προσφύγων. Kάποιοι φαίνεται πως επιχειρούν να πλουτίσουν σε βάρος των θυμάτων των πολέμων παρέχοντάς τους χαλασμένο και κακής ποιότητας φαγητό. Tο αδιαφανές καθεστώς λειτουργίας των MKO που παίρνουν χρήματα απ’ ευθείας από την EE, αλλά και των κρατικών υπηρεσιών, δίνουν τροφή στα τρωκτικά κάθε είδους…

Στο προηγούμενο φύλλο της NΠ σημειώναμε ότι στη Mυρσίνη Hλείας οι πρόσφυγες ξεκίνησαν αποχή από το φαγητό εμποδίζοντας την είσοδο στην εταιρία Korinthian Palace Catering AE. Tελικά, ύστερα από τον απάνθρωπο εκβιασμό των κρατικών αρχών (αεροπορία) ότι δεν θα τους παρέχουν πόσιμο νερό, οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη διαμαρτυρία τους.
Όμως, για την ίδια αιτία, για ακατάλληλο και αλλοιωμένο φαγητό, ξεκίνησαν διαμαρτυρία, στις 7/3/17, πρόσφυγες από τον Eλαιώνα.
Όπως σημειώνει o Συντονισμός για το Προσφυγικό:
Πρόσφυγες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (8/3) διαμαρτυρία στον Ελαιώνα πτέρυγα Γ’, με άρνηση παραλαβής φαγητού από την εταιρεία κέττεριγκ που έχει αναλάβει τη σίτισή τους. 
Δεν επέτρεψαν στην εταιρία κέτερινγκ (InterCatering) να μπει και να ξεφορτώσει.
Το ίδιο θα έκαναν και το βράδυ (ήδη είπαν στους υπαλλήλους να μην έρθουν καν) και μέχρι να “αλλάξει κάτι”. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το χθεσινό φαγητό, όπου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η συγκεκριμένη εταιρία έφερε μουχλιασμένα τυριά και γενικά επικίνδυνες μερίδες φαγητού. 
Επιτροπή προσφύγων παρέδωσε χαρτί με τα αιτήματά τους στον υπεύθυνο του υπουργείου, ο οποίος δήλωσε ότι “στηρίζει τα αιτήματά τους”.
Τα προβλήματα που θέτουν αφορούν την ποιότητα του φαγητού (χάλια όλα, τρεις μέρες το ίδιο φαγητό, ελλείψεις σε βασικά π.χ. αραβικές πίτες, γάλατα κ.λπ.).
Αίτημά τους να αλλάξει η εταιρία κέτερινγκ. Επιτροπή προσφύγων μας παρέδωσε τα αιτήματά τους που δημοσιεύουμε και μας έδειξε τα επικίνδυνα φαγητά που παρέδωσε η εταιρεία την προηγούμενη μέρα. 
Στηρίζουμε την κινητοποίησή τους. Οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι.