ΜΥΡΣΙΝΗ – ΗΛΕΙΑΣ Προσπάθεια να τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης και τους πρόσφυγες

ΜΥΡΣΙΝΗ – ΗΛΕΙΑΣ
Προσπάθεια να τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης και τους πρόσφυγες

Με την προσπάθεια να στηθεί ένα κλίμα φόβου και έντασης, ήρθε αντιμέτωπη η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες Πάτρας, στην τελευταία της επίσκεψη στους πρόσφυγες στην Μυρσίνη Ηλείας στις 3 Μαρτίου. Ένστολοι της πολεμικής αεροπορίας – της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση του κέντρου φιλοξενίας και αστυνομικοί, έφθασαν μόλις λίγα λεπτά μετά τα μέλη της πρωτοβουλίας ζητώντας εξηγήσεις για την καταγγελία της πρωτοβουλίας και την στήριξη στις κινητοποιήσεις των προσφύγων.

Οι πρόσφυγες που βρισκόντουσαν σε κινητοποίηση για πάνω από 7 ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για την ποιότητα του φαγητού που τους παρέχεται, έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους, γιατί είχαν ανάγκη για τρόφιμα και νερό. Η εταιρία catering, Corinthian Palace, συνεχίζει να τροφοδοτεί το κέντρο φιλοξενίας. Οι υπεύθυνοι του κέντρου ισχυρίζονται ότι η ποιότητα του φαγητού έχει βελτιωθεί και ότι το μενού έχει αλλάξει, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη.

114 πρόσφυγες στο λιμάνι της Πάτρας

114 πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους από το Πακιστάν, διασώθηκαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου, από εμπορικό πλοίο, ανοικτά των Παξών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας, όπου διανυκτέρευσαν. Μέλη της πρωτοβουλίας επισκέφθηκαν την ίδια μέρα τον χώρο που κρατούνται οι πρόσφυγες, αλλά το λιμενικό δεν επέτρεψε να τους συναντήσουν, ενώ πληροφορήθηκαν ότι θα ξεκινούσαν διαδικασίες απέλασης για τους “παράνομους” μετανάστες, και το επόμενο πρωΐ θα μεταφέρονταν εκτός Πατρών.
Την Πέμπτη το πρωΐ η πρωτοβουλία αλληλεγγύης, πραγματοποίησε συγκέντρωση απαιτώντας να μη γίνει καμία απέλαση, ενώ κατάφερε να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες.

Ελ.Ισ