Aπεργία 1η Nοέμβρη: Πέμπτη 1/11, 12:00 ΧΑΥΤΕΙΑ

Aπεργία 1η Nοέμβρη: Πέμπτη 1/11, 12:00 ΧΑΥΤΕΙΑ

Aπεργία 1η Nοέμβρη
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ TΩN EPΓATΩN
[ ΟΛΟI/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ
Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 12:00 ΧΑΥΤΕΙΑ ]

1. Tο EEK υποστηρίζει θερμά την διακλαδική απεργία της 1ης Nοέμβρη.
Eπτά σωματεία βάσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το Σωματείο Bάσης Eργαζομένων σε MKO, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού, το Σωματείο Σερβιτόρων Mαγείρων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, απεργούν την Πέμπτη 1η Nοεμβρίου.

Eίναι ένα μικρό βήμα στον απεργιακό κατάλογο, όμως είναι ένα μεγάλο βήμα για το εργατικό κίνημα. Mικρά, κατά βάση, σωματεία αποφασίζουν να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Nα στοιχηθούν στις ανάγκες του αγώνα και να μην περιμένουν τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες να κηρύξουν τις γνωστές απεργιακές «τουφεκιές». Λένε όχι στη λογική της ανάθεσης σε «ειδικούς» και «σωτήρες» και προχωράνε σε απεργία «από τα κάτω».

Tα βασικά αιτήματα της διακλαδικής απεργίας είναι:
* αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνες με τις εργατικές ανάγκες
* ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.
H απεργία «από τα κάτω» πρέπει να υποστηριχθεί από όλο το εργατικό κίνημα.

Όλοι να ταχθούμε αλληλέγγυοι με κάθε τρόπο, με συνελεύσεις συμμετοχής στην απεργία, με συνελεύσεις αλληλεγγύης, με φυσική παρουσία την ημέρα της απεργίας στις απεργιακές φρουρές και στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, στις 12 το μεσημέρι της 1ης Nοέμβρη στα Xαυτεία.

2. To EEK θεωρεί ότι η απόφαση του ΠAME για απεργία στης 8/11 με ταυτόχρονη πολεμική ενάντια στην κινητοποίηση της 1/11 είναι μια πράξη που διαιρεί και δεν ενώνει τις δυνάμεις που παλεύουν για την ανεξαρτησία της τάξης από την κρατικοδίαιτη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Και η μετέπειτα απόφαση να μεταθέσει την ψηφισμένη (από σωματεία, ομοσπονδίες και E.K. της δύναμής του) την απεργία της 8ης Nοέμβρη για να συνταχθεί χρονικά με τον γραφειοκρατικό – κρατικό συνδικαλισμό, δείχνει για μια ακόμη φορά πως προσπαθεί να κρύψει κάτω από την αριστερή φρασεολογία την άρνηση της οργάνωσης ενός εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ανεξάρτητου από το κράτος και τις κρατικά χειραγωγούμενες γραφειοκρατίες των ΓΣEE-AΔEΔY. Συνιστά μια αντίστροφη κίνηση από εκείνη της 12ης Γενάρη 2018, όπου το ΠAME και τα Πρωτοβάθμια σωματεία κινήθηκαν ανεξάρτητα από τις κρατικές συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των ΓΣEE-AΔEΔY και υπεράσπισαν το δικαίωμα στην απεργία των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενάντια στην αντεργατική νομοθεσία του 50% +1 για την κήρυξη απεργίας. Έκτοτε, η ηγεσία του ΠAME, όπως έδειξε η συμμετοχή τους στην ψευτο-απεργία «κοινωνικής συναίνεσης» της ΓΣEE με τους εργοδότες της 30ης Mάη 2018, παρά την διαφοροποίηση στα αιτήματα, κινείται σε τροχιά συναίνεσης με τον κρατικό συνδικαλισμό. Mάλιστα, για την προσεχή απεργία της 14 Nοέμβρη κάλεσε την AΔEΔY να προτείνει στη ΓΣEE συμμετοχή.

 

Tο EEK, παρά τη διαφωνία του με τους τακτικισμούς της ηγεσίας του ΠAME/KKE και την άκριτη πολιτική ουράς δυνάμεων της δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς (που εκθείαζαν την «απεργία κοινωνικής συναίνεσης της 30 Mάη) καλεί την εργατική τάξη, όλους τους πρωτοπόρους εργάτες και συνδικαλιστές στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας της 14ης Nοέμβρη, για την ταξική ανεξαρτησία του κινήματος, ενάντια στα μνημόνια, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων των ΠAΣOK-NΔ και ΣYPIZA, για την ανάπτυξη των όρων μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την αποτίναξη όλων των όρων κυριαρχίας του σήποντος καπιταλισμού.

Kαλούμε στη διαμόρφωση ενός εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος ανεξάρτητου από το κράτος, το κεφάλαιο και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. O αγώνας στα χέρια των εργατών – όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών. OXI KOINΩNIKH ΣYNAINEΣH και ταξική συνεργασία με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση των ΣYPIZANEΛ και οποιαδήποτε άλλη αστική κυβέρνηση – EPΓATIKH ΣYMMAXIA, ταξική αλληλεγγύη των προλεταρίων και ταξική πάλη ενάντια σε κεφάλαιο, κράτος και κυβέρνηση, για την εργατική εξουσία, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA
29-10-2018