ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΑΔΟΞΗ ΛΗΞΗ

Aπεργία καθηγητών: Άδοξη λήξη

 

Μετά από 7 ημέρες ηρωϊκού απεργιακού αγώνα, έληξε η απεργία των καθηγητών. Με απόφαση της συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ, τα μεσάνυχτα της Tετάρτης 25/9, η απεργία  ανεστάλη. 

Ακόμα και την τελευταία στιγμή 11 ΕΛΜΕ είχαν έρθει με απόφαση για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ οι περισσότερες ψήφισαν λευκό λόγω μη απαρτίας των τοπικών συνελεύσεων.

Στην πραγματικότητα η απεργία είχε ήδη λήξη από την προηγούμενη γενική συνέλευση, την Παρασκευή 20/9, όπου έγινε το εξωφρενικό, η πρόταση για συνέχιση της απεργίας διαρκείας με την μορφή των 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων να πάρει το 65,7% των ψήφων και να μην περάσει. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ πρόταση για απεργία πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66.6%, δηλαδή απαιτούνταν 288 ψήφοι και πήρε 284 ( η διαφορά ήταν οι ψήφοι μιας μικρής ΕΛΜΕ από τις 88). 

Ενεργότατο ρόλο στο μπλοκάρισμα της απεργίας από την πρώτη στιγμή είχε το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Στην αρχή, όταν αποφασίστηκε η απεργία διαρκείας πρότεινε 48ωρη μαζί με την ΑΔΕΔΥ. Κατά την διάρκεια της απεργίας αρνήθηκε να υποστηρίξει την απεργία. Στις δεύτερες συνελεύσεις, μετά το πρώτο 5νθήμερο, υποστήριξε υποκριτικά την διαρκείας αλλά με την μορφή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων. Την κρίσιμη ψηφοφορία όμως, της Παρασκευής 20/9, αρνήθηκαν να ψηφίσουν την απεργία διαρκείας (η πρότασή τους είχε υπερψηφιστεί από συνελεύσεις 2 ΕΛΜΕ) γιατί αυτή θα ήταν 5νθημερα και όχι 48ωρα επαναλαμβανόμενα!!!!

  

τεύχος#556# Σάββατο 28 Σεπτεμβίου 2013