ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το τουρκικό κράτος, με την υποστήριξη των διεθνών δυνάμεων, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στους αντάρτες κάνει χρήση χημικών όπλων, στις δημοκρατικές εκδηλώσεις του κουρδικού λαού απαντάει με αστυνομική τρομοκρατία, πραγματοποιεί δολοφονίες όπως αυτές στο Ρομπόσκι,  συλλαμβάνει εργαζόμενους στα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, διανοούμενους, ακαδημαϊκούς, συνδικαλιστές, γυναίκες ακτιβίστριες, βουλευτές, δημάρχους, φοιτητές και γενικότερα κάθε ευαισθητοποιημένο Κούρδο.
Σε αυτές τις επιχειρήσεις πολιτικής γενοκτονίας, από τις 14.04.2009 μέχρι σήμερα, συνελήφθησαν περισσότεροι από 8 χιλιάδες Κούρδοι πολιτικοί. Επίσης απαγορεύθηκε στον κουρδικό λαό να γιορτάζει την εθνική απελευθερωτική του γιορτή, το NEWROZ, και απαγόρευσαν την κυκλοφορία της κουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem.
Η αντίσταση των Κούρδων προσέλαβε και άλλες διαστάσεις. Η νέα εξόρμηση αντίστασης με το όνομα  ανοιξιάτικη εξόρμηση, άρχισε στις 15 Φλεβάρη με την απεργία πείνας 4 βουλευτών του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας και συνεχίζεται με 1000 περίπου κρατούμενους στις φυλακές της Τουρκίας.
Στις 1 Μάρτη άρχισε στο Στρασβούργο απεργία πείνας αορίστου χρόνου με την συμμετοχή 15 Κούρδων πολιτικών. Σε ένδειξη αλληλεγγύης απεργίες πείνας πραγματοποιούν Κούρδοι σε όλο τον κόσμο.
Mαζί και οι Kούρδοι που ζούνε στην Ελλάδα, κάνουν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες σκληρής απομόνωσης του ηγέτη τους Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, για την πολιτική γενοκτονία σε βάρος όλων των αιρετών εκπροσώπων του λαού τους και των στελεχών του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, τις συλλήψεις και φυλακίσεις τους, απαιτώντας την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων πολιτικών και στελεχών του κινήματος, την απελευθέρωση του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και την Συνταγματική κατοχύρωση ειδικού status για τους Κούρδους.
Η απεργία πείνας των Κούρδων που ζούνε στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου 2012 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 31 Μαρτίου με πορεία που θα αρχίσει στις 6 μ.μ. το απόγευμα από την έδρα του Δημοκρατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κουρδιστάν, Ψαρρών 52 προς τα γραφεία της Ε.Ε.
Σε κάθε δύσκολη στιγμή μας ο ελληνικός λαός και οι δημοκρατικοί φορείς του στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα του λαού μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα συνεχιστεί.
ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗ

Fek-bal@hotmail.com
www.kurd-info.blogspot.com