Απεργίες στην Αλουμίνιον της Ελλάδος

Απεργίες στην Αλουμίνιον της Ελλάδος

Απεργίες στην Αλουμίνιον της Ελλάδος

 
Στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, στην άλλοτε κραταιά ΠΕΣΙΝΕ, πραγματοποιήθηκε, στις 29/3/12, η δεύτερη 24ωρη απεργία ενάντια στην απόφαση της εταιρίας να αγοήσει την διμερή συμφωνία που έχει υπογράψει με το σωματείο για το 2012.
          Η εταιρία στις 8/9/10 είχε υπογράψει με το εργοστασιακό σωματείο «Ένωση» διμερή συμφωνία για 3 χρόνια και ισχύ από 1/1/10 έως 31/12/12.
Μετά όμως το νέο μνημόνιο και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από την Ελληνική Βουλή, δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να υλοποιήσει τα συμφωνηθένα και επιχειρεί τώρα να εκμεταλλευτεί τα ωφέλη του νέου μνημονιακού εργασιακού καθεστώτος.
         Το σωματείο πήρε σε μια μαζική Γεν. Συνέλευση εξουσιοδότηση για κινητοποιήσεις με πρωτοφανή πλειοψηφία. Στους 560 παραβρισκόμενους εργάτες οι 540 ψήφισαν ναι. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με μαζική παρουσία και αγωνιστική διάθεση τόσο στην πύλη του εργοστασίου στις απεργίες, αλλά και έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης στις στάσεις εργασίας.
 Η διεύθυνση της Αλουμίνιο έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα με το όνομα «Μέλλον» για να αντιμετωπίσει με μείωση του εργασιακού κόστους, το πρόβλημα της “ανταγωνιστικότητας” του εργοστασίου σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον ύφεσης και χαμηλής ρευστότητας, που η παγκόσμια οικονομική και πολιτική κρίση του καπιταλισμού εχει δημιουργήσει. Το πρόγραμμα «μέλλον» αφορά την εξοικονόμηση 30 εκ. ευρώ το χρόνο.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το “μέλλον”, θα πρέπει να συμμετέχουν με δικές τους προτάσεις στο πρόγραμμα και θα καλύπτουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διεύθυνσης του εργοστασίου, 7 εκ.ευρώ που αφορούν εξοικονομήσεις που προέρχονται από καλύτερη διαχείριση εργαλείων και εγκαταστάσεων.
Να σημειωθεί πως το εργοστάσιο είχε και πάλι μια κερδοφόρα χρόνια !
Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν στα πηγαδάκια που δημιουργούνται στην πύλη του εργοστασίου.