ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ Φ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

 

            Αναγνώρισαν  στο Νίκο Ρωμανό το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και αφού θέλησαν να τον βραβεύσουν για την επιτυχία του, του αρνούνται να παρακολουθήσει τα μαθήματα.
            Έδιναν στον Ηρακλή Κωστάρη για πάνω από 3 χρόνια εκπαιδευτικές και κανονικές άδειες και ξαφνικά τον θεωρούν επικίνδυνο -χωρίς ο ίδιος να παραβιάσει κανέναν από τους όρους- και τις κόβουν.
            Δεν είναι λοιπόν μόνο εκδικητική και εξοντωτική η πολιτική που κάθε μέρα ξεδιπλώνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς η σημερινή κυβέρνηση. Ασκείται και από ηλίθιους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στην αγωνία τους να ικανοποιήσουν στο ακέραιο τους κάθε είδους εντολοδόχους τους –πέρα από το τραγελαφικό, πολλές φορές, της μορφής– διαμορφώνει μια απίστευτα επικίνδυνη κατάσταση. Πραγματικά δεν θα ξαφνιαζόμαστε καθόλου  αν κάποια στιγμή ζητήσουν πίσω, από τον Ηρακλή Κωστάρη, το χρόνο των αδειών που μέχρι πρόσφατα είχε πάρει.
Ο νόμος για τις φυλακές  τύπου Γ΄ που ψήφισε η κυβέρνηση έχει καταγγελθεί, και σωστά, από πολλούς ως ακραίος και επικίνδυνος. Θα προσθέταμε ότι είναι και φασιστικής λογικής. Δεν είναι μόνο ότι στερεί από έναν μεγάλο αριθμό φυλακισμένων (πολιτικών και ποινικών) τις δυνατότητες επαφής και επικοινωνίας με την κοινωνία αλλά κατηγοριοποιεί ανθρώπους χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα του καθενός.            
            Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη (από 28 Οκτώβρη) και Νίκο Ρωμανό (από 10 Νοέμβρη) που διεκδικούν το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.
            Αγώνας για την κατάργηση του ανθρωποκτόνου νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄  
Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης
* Στο μεταξύ, σε αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό  που κάνει  απεργία πείνας
75 κρατούμενοι της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν διήμερη αποχή συσσιτίου στις 13 και 14 Νοεμβρίου. «Με αυτό τον τρόπο», λένε, «στεκόμαστε δίπλα στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, που διεκδικεί την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται».