ΑΠΕΡΓΙΑ ΣTH VODAFONE / ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ METROPOLIS

 

 

Δυο πετυχημένες εργατικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στην περιοχή των Πετραλώνων, στις οποίες συμμετείχε και στήριξε η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. Η συνέλευση έχει συσταθεί και δραστηριοποιείται στην περιοχή, από τον Οκτώβρη του 2014, συμμετέχοντας στο εργατικό κι αντιφασιστικό κίνημα (δείτε περισσότερα στο: askpthk.espivblogs.net)

ΑΠΕΡΓΙΑ VODAFONE: Στο κτήριο της Vodafone της οδού Πειραιώς, συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 3/3 από τις 6 το πρωί, δεκάδες αλληλέγγυοι στους απεργούς εργαζόμενους, περιφρουρώντας την απεργία ως τις 5 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι στη Vodafone και στη Wind απέργησαν απαιτώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτόχρονα να σταματήσουν οι απολύσεις, να καταργηθεί η εργολαβοποίηση και η ενοικίαση εργαζόμενων, ώστε να προσληφθούν κανονικά όλοι οι συνάδελφοί τους. Μια μέρα πριν, η εργοδοσία επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, σέρνοντας την απεργία στο δικαστήριο, το οποίο την κήρυξε παράνομη. Ωστόσο το σωματείο προχώρησε κανονικά στην απεργία. Στην απεργιακή περιφρούρηση, αναρτήθηκαν πανό του πανελλήνιου σωματείου Vodafone, της τοπικής Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων (Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου) και της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας. Συμμετείχαν δεκάδες συναγωνιστές, ανάμεσα τους αρκετοί σύντροφοι του ΕΕΚ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ METROPOLIS: Έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 4/3, για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι απολυμένοι εργαζόμενοι από τα καταστήματα Metropolis του Κουρή. Ο Κουρής, του ομίλου MAD -πατώντας στην ευνοϊκή για τα αφεντικά νομοθεσία του πτωχευτικού κώδικα- χρωστάει 600 χιλιάδες ευρώ σε μισθούς και νόμιμες αποζημιώσεις των απολυμένων. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει ανενόχλητος τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, βάζοντας χέρι και σε κρατικό χρήμα, αφού ανέλαβε με -αδιαφανείς, συν τοις άλλοις- διαδικασίες, τη διοργάνωση της Eurovision από τη σημερινή ΝΕΡΙΤ. Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «της Εurovision είμαστε εμείς οι χορηγοί / άνεργοι κι απλήρωτοι από τον Κουρή» θύμισαν πως πίσω από τις κάμερες, βρίσκονται απλήρωτοι κι απολυμένοι εργαζόμενοι. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν κι ανάρτησαν πανό: απεργοί της Coca Cola, η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου.

αναστασία δ