ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

Η κρίση στην παγκόσμια οικονομία επέφερε και κρίση στη διαχείριση του νερού εμφανίζοντας το ζήτημα με τη μορφή που πραγματικά έχει: αυτή της εκμετάλλευσης από κεφαλαιοκράτες ‘’επενδυτές’’ ενός αγαθού που θα έπρεπε να βρίσκεται δωρεάν στα χέρια του λαού. Η συνεργασία ντόπιων επιτηρητών σε κάθε περιοχή, μαζί και στην πόλη του Βόλου, με την Τρόικα μέσω των μνημονίων (σήμερα με τους Θεσμούς μέσω των προγραμμάτων…) δείχνει ότι το έκτρωμα του Καλλικράτη, ως συνέχεια αυτής της πολιτικής, μπορεί να διασφαλίσει μόνο τα κέρδη των καπιταλιστών ενάντια στην ίδια τη ζωή του πληθυσμού.

Η δύναμη, η γνώση και το πάθος του λαού μας μπορούν να δώσουν τις πηγές παραγωγής του πλούτου στην κοινωνία, μαζί φυσικά και τις πηγές νερού. Μια ανώτερη μαχητική ποιότητα είναι αναγκαία ενάντια σε όσους φιλοδοξούν να κάμψουν τις αντιστάσεις μας για χάρη του ατομικού κέρδους των εντολέων τους. Είναι αναγκαία, όσο ποτέ, η αντι-βία των διψασμένων κόντρα στην κυρίαρχη βία του κράτους και των κατά τόπους επιτηρητών του, κάθε μορφής, μέχρι την κατάργηση κάθε σωλήνα αμιάντου και κάθε χλωριωτή, συγχρόνως με την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης.

Ο Δήμαρχος Βόλου Μπέος έχοντας αναλάβει να μετατρέψει τις πληγές που άφησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές σε γάγγραινα βρήκε απέναντί του τη μαχόμενη μερίδα της κοινωνίας που δεν αρκείται στους δεκάρικους λόγους για μια καλύτερη πόλη, δεν μαγεύεται από μπλε φωτάκια και δεν γελάει με τα ‘’δάκρυα του Σκοτινιώτη’’. Αντίθετα παλεύει για το αύριο, ενάντια στη μιζέρια και απέναντι στους μπράβους του δημάρχου. Ενάντια στη φασίζουσα δημοτική αρχή Βόλου με τις διαρκείς απειλές εναντίον όλων, την παραγωγή και την προαγωγή του κοινωνικού κανιβαλισμού και τους τραμπουκισμούς πρέπει να δημιουργηθεί μια ταξική-επαναστατική συμμαχία της τοπικής κοινωνίας που θα δώσει ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην ήδη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του Πηλίου και των συμμάχων τους.

Το φρόνημα μιας αγωνιούσας και αγωνιζόμενης κοινωνίας που δεν κάμπτεται με εντολές κατάθεσης στον εισαγγελέα για το πρόσφατο θέμα καταστροφής χλωριωτών σε δεξαμενές πόσιμου νερού στο Πήλιο, μετά από μήνυση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δείχνει έμπρακτα ότι το δικαίωμα στο νερό θα παραμένει ζήτημα ταξικό που θα λαμβάνει ολοένα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά και θα οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση. Το κλίμα φόβου που τεχνηέντως καλλιεργείται δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας εξοργίζει και μας πεισμώνει περισσότερο.

Δηλώνουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στο νερό και κάθε κοινωνικό αγαθό, για την ελπίδα στη ζωή κι όχι την επιβίωση, μέχρι την απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Ενάντια στους εξουσιαστές μας προτάσσουμε την αλληλεγγύη, ενάντια στην εκμετάλλευση προτείνουμε την κοινωνική διαχείριση και την αυτο-οργάνωση. Ενάντια στη μιζέρια και την ‘’κανονικότητα’’ προτάσσουμε τη κοινωνική Επανάσταση.

Για το σήμερα και το αύριο. Για εμάς και τα παιδιά μας!

Όλοι, τη Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 11:30 πμ, στην είσοδο της Δευαμβ (Κωσταντά) (στις 12:30 συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ για τον κανονισμό άρδευσης) για να προστατέψουμε το νερό και να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα της δημοτικής αρχής.

ΕΕΚ – ΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
09/03/2015