Απόφαση για τους Πρόσφυγες από την Έκτακτη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση του Ιουλίου '18

Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο “Κριστιάν Ρακόφσκι” και διαδικτυακή πλατφόρμα RedMed

Έκτακτη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση, Ερέτρια, Ελλάδα, 23-25 Ιουλίου, 2018

Απόφαση για τους Πρόσφυγες

Εργάτες ενωθείτε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις πολεμικές επεμβάσεις

Εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, είτε λόγω στρατιωτικών είτε οικονομικών πολέμων. Την ίδια στιγμή, οι αστικές κυβερνήσεις, μαζί με τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για όλες αυτές τις καταστροφές, συνεχώς παράγουν θάνατο, πόνο και βαρβαρότητα, παίρνοντας απάνθρωπα μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες.

Έτσι, οι Ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας δεχτεί έναν ορισμένο αριθμό από αυτούς, στην αρχή των τεράστιων κυμάτων προσφυγιάς, υπέγραψαν μια συμφωνία με την Τουρκία και την Λιβύη, προκειμένου να σταματήσουν την είσοδο περισσότερων προσφύγων στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες ανθρώπων στην περιοχή μας πνίγηκαν και ακόμη πνίγονται, στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλων είναι φυλακισμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, πριν απελαθούν στις χώρες της καταγωγής τους.

Επιπλέον, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ζητήματα προσφύγων έχει προωθήσει την φασιστική προπαγάνδα και έχει δυναμώσει την επιρροή των φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Η τελευταία ευρωπαϊκή απόφαση στοχεύει στον περιορισμό των προσφύγων σε χώρες έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας νέα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, κυρίως στο Μάγκρεμπ και αλλού, όπου οι λαοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν υπό φρικτές, απάνθρωπες συνθήκες.

Εμείς, οι εργάτες διαφορετικών χωρών που συμμετέχουμε στην Έκτακτη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση, θεωρούμε ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα οφείλεται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και είμαστε πεισμένοι ότι μόνο η πάλη ενός ενιαίου και ισχυρού αντιπολεμικού, αντιφασιστικού εργατικού κινήματος, συνειδητού για τα ταξικά του συμφέροντα θα αλλάξει αυτήν την κατάσταση.

Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να αντισταθούμε αλλά επίσης να παλέψουμε ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο. Έτσι, καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα των γειτονικών χωρών να ενώσουν την δράση τους στη δική μας, ενάντια στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της τάξης μας.

Μαζί να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Μεσόγειο Θάλασσα, ενάντια στην συμμετοχή των χωρών μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Καταγγέλλουμε τις παρούσες πολιτικές των ισχυρών αυτού του πλανήτη που συνεχώς φέρνουν φτωχοποίηση και μιζέρια, πόλεμο και εκμετάλλευση των εργατών σε όλο τον κόσμο. Επίσης, καταγγέλλουμε την φιλανθρωπία των ΜΚΟ, οι οποίες, στην πραγματικότητα, βγάζουν κέρδη από την μιζέρια των προσφύγων και την ίδια στιγμή εκμεταλλεύονται ανθρώπους για να δουλεύουν για αυτούς.

Παλεύουμε ενάντια στον θρησκευτικό φανατισμό, τον ρατσισμό, τον φασισμό και την ισλαμοφοβία.

Παλεύουμε μαζί σε αλληλεγγύη, εργάτες, άνεργοι, πρόσφυγες και μετανάστες για:

1. Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας της Ε.Ε., της Τουρκίας, της Λιβύης.

2. Την καταστροφή των φραχτών του αίσχους στον Εύρο και όλη την Ευρώπη

3. Ασφαλές και ελεύθερο πέρασμα και ελευθερία κινήσεων για όλους τους πρόσφυγες, ώστε να φτάσουν στον τελικό προορισμό που επιθυμούν. Ανοιχτά σύνορα παντού.

4. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των hot spots.

5. Προστασία-Άσυλο και πλήρη δικαιώματα σε όλους, πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες το ίδιο. Νομιμοποίηση για όλους.

6. Να μπει τέλος στις επαναπροωθήσεις και στους εγκλεισμούς.

7. Αξιοπρεπής κατοικία στις πόλεις, τροφή, υγειονομική περίθαλψη, κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και δουλειά για όλους.

Τετάρτη 25 Ιουλίου
Ψηφίστηκε Ομόφωνα