Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Στρατόπεδο Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι

Την απόπειρα προσαγωγής μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων επιχείρησε η αστυνομία και οι αρχές του στρατοπέδου, ως απάντηση στη νόμιμη διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι. Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καταγγέλλει:

Την Τετάρτη 04/08 μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι, μετά από συνεχείς καταγγελίες φαντάρων και γονιών για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, την επιθετική συμπεριφορά των Αξιωματικών, την προκλητική βυσματοκρατία και τις ελλείψεις σε κλιματιστικά που κάνουν αφόρητη την κατάσταση λόγω καύσωνα.

Ενδεικτικό των όσων μας καταγγέλθηκαν ότι συμβαίνουν στην 75 ΜΕ του Β’ στρατοπέδου Καραϊσκάκη είναι ότι επιχείρησαν να “διώξουν” με Αναβολή φαντάρο στέλνοντας τον για Ψυχιατρικές εξετάσεις στο αρμόδιο στρατιωτικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο επειδή γονιός του διαμαρτυρήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας και δημοσίευσε Επιστολή Διαμαρτυρίας φοβούμενος για την Υγεία του στρατευμένου του παιδιού!

Και ενώ ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον Αξιωματικό – Όργανο Υπηρεσίας για να του μεταφέρουμε τα παράπονα και να ζητήσουμε λύσεις, όχι μόνο αρνήθηκαν κάθε επαφή μαζί μας, αλλά κάλεσαν την Αστυνομία.

Ομάδες ΔΙΑΣ και αργότερα άνδρες περιπολικού που κάλεσαν οι αρχές του στρατοπέδου, επιχείρησαν την προσαγωγή των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ χωρίς να μας αναφέρουν τον λόγο.
Στις διαμαρτυρίες για την αναίτια προσαγωγή μας απάντησαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε έξω από το στρατό και ανέφερε ότι “ο Διοικητής απαίτησε από την ΓΑΔΑ την σύλληψή μας”.

Μάλιστα, αστυνομικός μας πληροφόρησε ότι θα μας προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ όπου ο Αξιωματικός Υπηρεσίας θα μας ενημέρωνε για το λόγο, χωρίς να αποκλείει και την σύλληψή μας.

Τελικά και μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες μας οι Αστυνομικές Αρχές συνειδητοποίησαν τις πολιτικές διαστάσεις που έπαιρνε η κίνηση τους, έκαναν στροφή 180 μοιρών και μας είπαν ότι θα κάνουν μια απλή εξακρίβωση…

Σε κάθε περίπτωση εμείς καταγγέλλουμε την αυταρχική αυτή ενέργεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού, για την οποία θεωρούμε υπόλογα τα Υπουργεία Άμυνας και ΠΡΟΠΟ.

Μια σαφή κίνηση εκφοβισμού του Κινήματος των Φαντάρων που ακολουθεί την τιμωρία συναδέλφου γιατί έστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό σε εκδήλωση του Αντιπολεμικού κινήματος και σε μεγάλο βαθμό απηχεί το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που επικρατεί στις στρατιωτικές μονάδες ώστε οι συνφάνταροι να μην διαμαρτύρονται, να μην διεκδικούν, να μην Υπερασπίζονται τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να μην καταδικάζουν τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και το ΝΑΤΟ, το κυνήγι προσφύγων-μεταναστών και τις άθλιες Επαναπροωθήσεις, την συμμετοχή του Στρατού στην επιβολή του αστικού Νόμου και της Τάξης τους.

Μια αυταρχική κίνηση που συνδέεται με το σύνολο της κυβερνητικής επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας την εποχή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Καλούμε τις συλλογικότητες του εργατικού κινήματος, της Αριστεράς και τα κοινωνικά κινήματα να καταδικάσουν την νέα αυτή προκλητική αυταρχική κίνηση της κυβέρνησης και των κατασταλτικών-πολεμικών μηχανισμών επιβολής της αστικής κυριαρχίας.

Δίνουμε υπόσχεση ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα συνεχίσουν ακόμη πιο αποφασιστικά την προσπάθειά τους για την συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παράστασης διαμαρτυρίας στο Στρατόπεδο Καραϊσκάκη πραγματοποιήσαμε μαζική εξόρμηση στο Χαϊδάρι, ενημερώνοντας τους συμπολίτες για τα όσα βιώνουν οι φαντάροι.
Συνεχίζουμε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com