Στην αρματομαχία του Κουρσκ, τη μεγαλύτερη αρματομαχία στην ιστορία, το καλοκαίρι του 1943, ο γερμανικός ναζιστικός στρατός εισβολής είχε παρατάξει απέναντι στον σοβιετικό Κόκκινο Στρατό 2.700 άρματα μάχης. Τότε η κόσμος βρισκόταν στο μέσο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…

Σήμερα, εν καιρώ ειρήνης (ή ενός νέου “ψυχρού πολέμου” που προλειαίνει το έδαφος για μια νέα αιματηρή έκρηξη), ο αμερικανικός στρατός αποβιβάζει στην Αλεξανδρούπολη 1.000 άρματα μάχης.  Αριθμός συγκρίσιμος με εκείνον του Β’ Π.Π.

Η ελληνική προπαγάνδα για να «χρυσώσει το χάπι» προβάλλει το επιχείρημα ότι η «εισβολή» τόσο μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη συμβάλλει αποτρεπτικά στα σχέδια της εχθρού (συμμάχου όμως στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας. Στην πραγματικότητα η μεταφορά τόσο μεγάλων δυνάμεων και οι διαρκείς πολεμικές ασκήσεις στην ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από τη Ρωσία, γίνονται στα πλαίσια της πολεμικής στρατηγικής των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας (και της Κίνας), του δυνητικού ισχυρού πυρηνικού αντίπαλου. Διότι δεν αρκεί η διάλυση της ΕΣΣΔ και η επικράτηση των παλινορθωτικών καπιταλιστικών δυνάμεων. Η βαλκανιοποίηση/αποικιοποίηση του πρώην σοβιετικού χώρου είναι διακηρυγμένος στόχος της ιμπεριαλιστικής γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ διατυπωμένος από τον Μπρεζίνσκι ήδη από την επαύριον της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ. Τώρα, μετά την στρατηγικής σημασίας ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν οι στρατιωτικές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού αναδιατάσσονται τόσο στην Άπω Ανατολή (συμφωνία AUKUS) όσο και στη Μεσόγειο, Ανατ. Ευρώπη και Βαλκάνια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και γενικότερα η ελληνική μπουρζουαζία (και ο ΣΥΡΙΖΑΣ όπως απέδειξε στη διάρκεια της διακυβέρνησής του) συντάσσονται με τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό μετατρέποντας την Ελλάδα και μετά τη Σούδα την Αλεξανδρούπολη σε πολεμική βάση εξόρμησης κατά της Ρωσίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς σε περίπτωση μιας πολεμικής ανάφλεξης.

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους καπιταλιστές συμμάχους του, που προσδοκούν να ανταμειφθούν με κάποια ψιχία από το ιμπεριαλιστικό τραπέζι των εξοπλισμών, πολεμικών δαπανών και συμμετοχής σε ένα ιμπεριαλιστικό σφαγείο, είναι βασικό και άμεσο καθήκον του εργατικού, αντιπολεμικού, και αντιφασιστικού κινήματος. Έξω από την ιμπεριαλιστική ΝΑΤΟϊκή λησταρχία. Έξω οι βάσεις. Καμμιά διευκόλυνση στους πολεμικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πόλεμος ενάντια στους πολεμοκάπηλους. Πάλη για ανατροπή της «δικής μας» καπιταλιστικής κυβέρνησης και της εξουσίας της μπουρζουαζίας.

Το παρακάτω αποκαλυπτικό κείμενο αναπαράγεται από το μπλογκ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 

Θ.Κ.
πηγή: 902.gr

Ξεκίνησε η νέα «απόβαση» των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της άσκησης defender europe που γίνεται στην Ευρώπη.

Ενώ η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ρωσίας ανεβαίνει στην Ανατολή Ευρώπη, στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, στο Καύκασο και στα Βαλκάνια επιστρέφει η αστάθεια…

Το ελληνικό κράτος αναδεικνύεται και πάλι ως πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στην τελική ευθεία για την άφιξη μεγάλου όγκου στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού από τις ΗΠΑ βρίσκεται η Αλεξανδρούπολη. Τα πρώτα ελικόπτερα έφτασαν ήδη από την Τετάρτη (17/11) στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί η άφιξη κι άλλων ελικοπτέρων, αρμάτων και οχημάτων υποστήριξης.

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να σταθμεύσουν τις επόμενες ημέρες 1000 άρματα και 120 ελικόπτερα.

Η Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζεται «νέα Σούδα» και το λιμάνι της χρησιμοποιείται για την αποβίβαση στρατευμάτων, ελικοπτέρων και πολεμικού εξοπλισμού. Από την Αλεξανδρούπολη, γίνεται συνεχώς μεταφορά δυνάμεων προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με τη διαδρομή που διασχίζουν οι μεταφερόμενες δυνάμεις εντός ελληνικού εδάφους να αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα.

Αφενός χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της επιχείρησης των ΗΠΑ «Atlantic Resolve», για την οποία και ανά εξάμηνο, προωθούνται στην Ευρώπη αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες, για να πάρουν θέσεις στα σύνορα με την Ρωσία. Αφετέρου χρησιμοποιείται στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΝΑΤΟ «Defender Europe 21», που στοχεύουν τη μεταφορά στρατευμάτων από τα Βαλκάνια μέχρι την Βαλτική

Πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσημα από το επιτελείο χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, ότι μέσα στο φθινόπωρο φέτος προβλέπεται να αναπτυχθεί στην Ευρώπη στο πλαίσιο της επιχείρησης ATLANTIC RESOLVE η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Μεραρχίας Ιππικού/Τεθωρακισμένων (1st Cavalry Division Combat Aviation Brigade). 

Η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, που εδρεύει στο Fort Hood του Τέξας θα αντικαταστήσει την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1st INFANTRY COMBAT AVIATION BRIGADE), Μεραρχίας Πεζικού.

Έντονη είναι όμως και η παρουσία του βρετανικού στρατού που εκμεταλλεύεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

Τον Ιούλιο το βρετανικό οχηματαγωγό «Eddystone» ξεφόρτωσε υλικό και εφόδια για το βρετανικό κλιμάκιο που έχει αναπτυχθεί στο λιμάνι. 

Τον Απρίλιο ένα ακόμη Βρετανικό μεταγωγικό “HURST POINT” κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό των ενόπλων δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι σαφές ότι η Βρετανία μετά το BRΕXIT ακολουθεί μια επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και τον Ειρηνικό.

Στο μεταξύ το στρατόπεδο Γιαννούλη αναβαθμίζεται ώστε να μετατραπεί σε ορμητήριο των Αμερικανών που το χρησιμοποιούν πλέον ως βάση. Θα φιλοξενήσει μόνιμα δύναμη περίπου 300 – 400 στρατιωτικών και επιλέχθηκε λόγω της εγγύτητας στο πεδίο βολής Αετός, αλλά και την δυνατότητα να έχει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν μικρότερες βάσεις και στην ενδοχώρα του νομού.

Στην Ελλάδα, οι τέσσερις θέσεις που διατηρούν / δημιουργούν βάσεις οι Αμερικανοί είναι η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη (λιμάνι και στρατόπεδο Γιαννούλη), Λάρισα (βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, στρατόπεδο Γεωργούλα), πεδίο βολής στο Λιτόχωρο.

Δεν είναι όμως μόνο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η χρήση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου του νομού Έβρου, οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις μεταξύ του ελληνικού και αμερικανικού στρατού, οι νέες βάσεις των ΗΠΑ.

Η συνδρομή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι ευρύτερη καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στη μεταφορά των αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων, αλλά κυρίως για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η συμμετοχή-συνενοχή του ελληνικού κράτους και των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο πλαίσιο των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας αναβαθμίζεται μετά την υπογραφή των Πολεμικών συμφωνιών της Ελλάδας με την Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Το εθνικό αφήγημα της κυβέρνησης και των καθεστωτικών μέσων ότι οι πολεμικές αυτές συμμαχίες θα απαντήσουν στην “τουρκική επιθετικότητα” αποκαλύπτεται ως ξεκάθαρη προπαγάνδα.

Άλλοι είναι οι όροι του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας, δύο αστικών τάξεων και κρατών που ακολουθούν επιθετική και επεκτατική πολιτική.

Το ελληνικό αστικό κράτος αποδεικνύεται μια τεράστια Απειλή για τους λαούς καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών προσδοκώντας και επιδιώκοντας την αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού του ρόλου.

Ταυτόχρονα, εγγυάται το απαραβίαστο των συνόρων της Ευρώπης-Φρούριο από τους πρόσφυγες που προκαλούν οι βρώμικοι πόλεμοι των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών κρατών, τα ενεργειακά σχέδια των Αμερικανών με πύλες εισόδου και αγωγούς στον Έβρο, αλλά και την ανεπηρέαστη πολεμική τους δράση.    

Απέναντι σε όλα αυτά στέκει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εμείς απευθύνουμε ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα στους συνφάνταρους και το χαμηλόβαθμο μόνιμο προσωπικό.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΜΕ με ΦΟΝΙΑΔΕΣ των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ 

Το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:

  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021