Με ανακοίνωσή της η Αριστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι] καταγγέλλει την αστυνομοκρατία και το όργιο καταστολής που εξαπολύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως «φάρμακο», όπως γράφει χαρακτηριστικά για την πανδημία:

Η σχεδόν καθημερινή κυβερνητική/κρατική καταστολή, όπως αυτή που εκδηλώθηκε στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και σε πολλές άλλες γειτονιές, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κάνει την ζωή μας ασύμβατη με αυτούς που κυβερνάνε.

Χρησιμοποιούν την βία σαν μοναδικό τους όπλο για να αντιμετωπίσουν τις αντιστάσεις των μαζών απέναντι σε μία ζωή «αβίωτη» από τις συνέπειες της δικής τους πολιτικής απέναντι στην οικονομική κρίση και την πανδημία. Επιχειρούν για να περάσουν μέτρα που διαλύουν ακόμα και τα υπολείμματα των μνημονιακών εργασιακών δικαιωμάτων.

Επιχειρούν να μας επιβάλλουν τον συμβιβασμό με την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Λέμε ΟΧΙ και βγαίνουμε στους δρόμους.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ, φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η πολιτική της με την διαχείριση της πανδημίας, το lockdown, τον εγκλεισμό, την κοινωνική απομόνωση που επιχειρεί να επιβάλει, την σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ για να μετακινηθούμε στις δουλειές μας όσοι εργαζόμαστε, την στέρηση κάθε μορφής ψυχαγωγίας και πολιτισμού, την κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, την σκόπιμη διάλυση της Υγείας. Επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει με τη βία και το φόβο το λαό να σιωπήσει.

Λέμε ΟΧΙ και βγαίνουμε στους δρόμους.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Ν. Σμύρνης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών. Αυτό που συνέβη δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Πρόκειται για μία συνεχόμενη, μανιώδη και ατιμώρητη καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία λειτουργεί με τις διαταγές ή την εν λευκώ εξουσιοδότηση της κυβέρνησης. Αυτό μαρτυρούν τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων: η εισβολή των ΜΑΤ στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων για το νόμο Κεραμέως, η απαγόρευση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και η άνευ προηγουμένου βίαιη καταστολή τους με αύρες και δακρυγόνα, η φασιστικής έμπνευσης επίθεση σε παρέμβαση κατοίκων στη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου το Σάββατο 6 Μάρτη, η επιδρομή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΥ με αφορμή ένα κρεμασμένο πανό στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα το βράδυ του Σαββάτου και πολλά άλλα γεγονότα.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με κατεστραμμένο σύστημα δημόσιας υγείας, με κλειστά τα κέντρα υγείας, με περικοπές στις δαπάνες για προσλήψεις νοσηλευτικού-υγειονομικού προσωπικού, με την αναμονή των εμβολίων. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με τις προσλήψεις αστυνομικών και με την διασπορά της αστυνομικής καταστολής στις γειτονιές μας. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με την ατομική ευθύνη. Ατομική και συλλογική ευθύνη θα έχουμε αν δεν αντιδράσουμε σε όλα αυτά, αν αφήσουμε τα γνωστά φερέφωνα να προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες ως θύματα.

Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για όλους και όχι αστυνομοκρατία.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ελεύθερη μετακίνηση.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε.

Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες.

Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας.

Έχουμε υποχρέωση ν’ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ [ΑΡ.Κ.Ι]