Αργεντινή: Στους δρόμους κατά της λιτότητας και του ΔΝΤ

Αργεντινή
Στους δρόμους κατά της λιτότητας και του ΔΝΤ

«Αυτό πρέπει να είναι η αρχή ενός αγώνα, πρέπει να κινητοποιούμαστε κάθε ημέρα μέχρι αυτή η κυβέρνηση να πέσει» δήλωσε ένας δαιδηλωτής. «Ο Μάκρι έχει σταματήσει να κυβερνά την Αργεντινή! Για κάθε μέτρο πρέπει να συμβουλευτεί το ΔΝΤ» δηλώνει ένας άλλος διαδηλωτής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μάκρι δήλωσε πως η χώρα του θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ, και δεσμεύτηκε για την τήρηση των δεσμεύσεων. «Θα υπάρξει περισσότερη υποστήριξη από το ΔΝΤ, αν και δεν μπορώ να πω πόσα, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση του Μάκρι επιθυμεί να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία για να αποκτήσει πρόσβαση στον δανεισμό νωρίτερα του αναμενόμενου, καθώς και να αυξήσει το διαθέσιμο ποσό, με σκοπό να αμβλύνει τις ανησυχίες των επενδυτών.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι η πρόταση προϋπολογισμού που υπέβαλε η κυβέρνηση αποτελεί σημείο κλειδί για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το Ταμείο έναντι των νέων δανείων, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την οριστικοποίηση του «πακέτου διάσωσης».
Υπενθυμίζεται πως η Αργεντινή στράφηκε εκ νέου στο ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο, μετά την κατάρρευση του πέσο.