Αριστερή Παρέμβαση στο Βύρωνα

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, είναι η δημοτική κίνηση στο Βύρωνα, που αγωνίζεται εδώ και 24 χρόνια, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οργανώνει συλλογικούς αγώνες για τη λύση τους.
Από τα απλά τοπικά προβληματα που έχουν συσσωρευτεί από όλες τις προηγούμενες δημοτικές εξουσίες (ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), μέχρι τα μεγάλα που προκύπτουν από την κρίση και τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την ανεργία, τη φτώχεια, την προσφυγιά, το φόβο, τη βαρβαρότητα, το Φασισμό, τον πόλεμο. Παλεύει για την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση, για μια ζωή που μας αξίζει, στην πόλη που μας ανήκει.
Εντωμεταξύ πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε μια νέα δημοτική παράταξη στο Βύρωνα η οποία προέρχεται από αλλεπάλληλες διασπάσεις, με τίτλο “Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα”. Το ένα σκέλος της κίνησης προέρχεται από την Ομάδα που διασπάται απο τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησε προεκλογικά την “Πρωτοβουλία Πολιτών” απο την οποία αποχωρούν τα μέλη της ΛΑΕ. Ένα άλλο προέρχεται από την Αριστερή Παρέμβαση. Δηλαδη 3-4 μέλη των πολιτικών οργανώσεων Κομμουνιστικού Σχεδιου και της Αναμέτρησης, που αποφάσισαν, χωρίς να μας ενημερώσουν, να συνεργαστούν με τα μελη της ΛΑΕ, να δημιουργησουν την ΡΕΚΒ και να καλέσουν μετά την Αριστ. Παρέμβαση σε εκλογική συμμαχία. Από κει προκύπτει το Ενωτική.
Η ολομέλεια της Αριστερής Παρέμβασης το απέρριψε και εξέδωσε σχετική γραπτή απάντηση.
Χ.Κ. (EEK)