ΑΡΚΙ: OXΙ ΣΤΗN ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ !

OXΙ ΣΤΗN ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ !
ΟΧΙ στην αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δέν πρόλαβε η αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη να ”καταλάβει” την καρέκλα τής εξουσίας, που παρέλαβε από τον ”αριστερό” ΣΥΡΙΖΑ, και επιτίθεται σε ό,τι ” κινείται” στην εκτός των τειχών αριστερά.
Επέβαλε κατ’ αρχήν εξοντωτικό πρόστιμο 50.000 χιλιάδων ευρώ στον υποψήφιο περιφερειάρχη
Μακεδονίας Θ. Αγαπητό, το οποίο η ίδια έσπευσε να ακυρώσει τρομοκρατημένη, μετά την μαζική αντίδραση όλων των αριστερών οργανώσεων και την οργή του εργαζόμενου λαού. Αφορμή; Η ανάρτηση δύο-τριών πανό!
Δέν ανέμενε τέτοια αντίδραση γιατί ουσιαστικά θέλησε να δοκιμάσει τις ”δυνάμεις” της, σαν πρώτο βήμα επιβολής της στη μαχόμενη πρωτοπορία της εργατικής τάξης και νεολαίας.
Απέτυχε οικτρά.
Η προσπάθειά της να επιβάλλει την εξουσία της δεν σταμάτησε εδώ.
Προφανώς εξεπλάγησαν [Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ] από το γεγονός ότι η επαναστατική αριστερά κατόρθωσε να λάβει μέρος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαίου 2019 (σε δυσμενείς συνθήκες, με πλήρεις συνδυασμούς) και μάλιστα να εκλέξει δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.
Αυτό ήταν μια προειδοποίηση ότι οργανώνεται από τα κάτω αυθόρμητα κατ’ αρχήν, πανελλαδικό δίκτυο πάλης ενάντια σε κάθε αστική κυβέρνηση και στην αδυναμία τους [Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ] να δώσουν απάντηση στην κρίση (οικονομική, κοινωνική, ηθική) του πολιτικού συστήματος. Κρίση που ήδη βρίσκεται στον ενδέκατο χρόνο της και φως στο τούνελ δεν φαίνεται…
Προσπαθεί λοιπόν να πάρει ρεβάνς καλώντας, αυτή τη φορά την δημοτική παράταξη ”Δρόμοι Αντίστασης” των Αγ. Αναργύρων, μέσω της περιφέρειας, να καταθέσει τα οικονομικά βιβλία για τη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές βάσει του αντιδραστικού νόμου 3870/2010 που απειλεί με βαρύτατα πρόστιμα. ‘Ωδινεν όρος και έτεκε μύν!
Η άρνηση των ”Δρόμων Αντίστασης” στην απαίτηση της περιφέρειας ”δημιουργεί” τους αντιδραστικούς όρους επιβολής προστίμου, σύμφωνα με τον ”νόμο” τους.
Οι δημοτικές παρατάξεις όμως δεν είναι εμπορικές κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αγωνίζονται μαζί με την εργατική τάξη και τη νεολαία αυτής της χώρας να αναδείξουν την κρίση, τα αποτελέσματά της και να παλέψουν ενάντια στο πολιτικό σύστημα που γεννά φτώχεια – ανεργία – φασισμό -κλιματική καταστροφή.
Προβάλλουν τον συλλογικό αγώνα των εργαζομένων ως μόνη προοπτική να τελειώσουμε με το χρεοκοπημένο σύστημά τους.
Η κυβέρνηση λοιπόν της Ν.Δ. ξεκίνησε με ένα ”σχέδιο” γενικευμένης καταστολής ενάντια στη νεολαία με την κατάργηση του ασύλου, προσπαθώντας να καταργήσει με αντιδραστικούς νόμους το δικαίωμα της απεργίας, συλλαμβάνει απεργούς του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Επέμβαση με τα ΜΑΤ να εκδιώξει τους πρόσφυγες από τις καταλήψεις, ορδές από πάνοπλους αστυνομικούς στους δρόμους της πρωτεύουσας προσπαθώντας να τρομοκρατήσει το εργατικό κίνημα.
Το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα είναι να αυξήσει τη μαχητικότητα της νεολαίας όπως φάνηκε και από τη μαζική αντίδραση του λαϊκού κινήματος στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα (κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες αλληλεγγύης) να καταγγείλουν την επίθεση της κυβέρνησης του Κούλη Μητσοτάκη. Να καταγγείλουν τη μεθόδευσή της ΟΧΙ μόνο να αποκλείσει τις δημοτικές παρατάξεις από τις δημοτικές εκλογές και την πολιτική δράση, αλλά να αδρανοποιήσει τις όποιες διεργασίες γίνονται στη βάση από τους εργαζόμενους της ”πίσω αυλής”.

ΟΧΙ στα πρόστιμα και το κυνήγι μαγισσών της κυβέρνησης Κούλη!
Κάτω οι αντιδραστικοί νόμοι τύπου 3870/2010 !
Υπεράσπιση του δικαιώματος οργάνωσης, πολιτικής έκφρασης και πάλης!
Πάλη να διώξουμε την αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη από τα κάτω και αριστερά !
Υπερασπίστε τη δημοτική παράταξη ”Δρόμοι αντίστασης’‘ από την επίθεση της κυβέρνησης!

ΑΡΙΣΤΕΡH ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ [ΑΡ.Κ.Ι]