ΑΡΚΙ: OXI ΣTO MEΘOΔEYMENO KΛEIΣIMO TOY IKA IΛIOY

ΑΡΚΙ: OXI ΣTO MEΘOΔEYMENO KΛEIΣIMO TOY IKA IΛIOY

Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι)
OXI ΣTO MEΘOΔEYMENO KΛEIΣIMO TOY IKA IΛIOY

Με θέμα «Η κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και πώς μεθοδεύεται το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας [Κ.Υ-ΙΚΑ Ιλίου]» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση – συζήτηση την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στα γραφεια της Aριστερής Kίνησης Iλίου (ΑΡ.Κ.Ι.).
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 δημότες του Ιλίου που ”κατελαβαν” όλο τον χώρο, μέχρι και τις σκάλες του κλιμακοστασίου έξω από τα γραφεία του ΑΡΚΙ.
Για την πραγματική κατάσταση στην δημόσια Υγεία και την δραματική συρρίκνωση των πρωτοβάθμιων δομών δημόσιας υγείας μίλησαν γιατροί που εργάζονται σήμερα και παλεύουν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο νοσοκομειακός γιατρός
νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου, ο διευθυντής του ΙΚΑ Ιλίου γιατρός Θύμιος Μουρκογιάννης και ο Δημήτρης Γεωργίου, γιατρός επίσης στο ΙΚΑ Ιλίου και δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Κίνησης Ιλίου.
Στο τέλος της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορες ιδέες αγωνιστικής παρέμβασης για την διάσωση του Κέντρου Υγείας Ιλίου, συμφωνήθηκε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα, ενώ η ΑΡΚΙ έκοψε την πίτα της.
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης αναφέρει:
«Εμείς οι συγκεντρωμένοι σήμερα στην εκδήλωση ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Ιλίου:
• Προειδοποιούμε τους δημότες Ιλίου και των γύρω περιοχών για την σταδιακή και μεθοδευμένη συρρίκνωση/αποδυνάμωση του ΚΥ – Ιλίου που οδεύει με φανερό πλέον τρόπο στο οριστικό του κλείσιμο από την έλλειψη γιατρών και εργαστηρίων.
• Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς που έχουν την απόλυτη ευθύνη, αλλά και την αδιαφορία του Δήμου Ιλίου, γι’ αυτήν την εφιαλτική επικείμενη κατάληξη.
• Καλούμε τους εργαζόμενους και τους δημότες Ιλίου, να αποτρέψουμε αυτήν την “καταδίκη” στην οποία οδηγούμαστε, όσοι εξακολουθούμε να παλεύουμε και να δουλεύουμε για το δημόσιο σύστημα υγείας, απέναντι στα συμφέροντα των μεγαλογιατρών του συστήματος ιδιωτικής υγείας.
Η κατάσταση αυτή στο “ΙΚΑ” Ιλίου αποτελεί μια απλή περίπτωση αυτού που συμβαίνει σ’ ολόκληρο το σύστημα Δημόσιας Υγείας στη χώρα.
Στην πραγματικότητα δέκα χρόνια μετά την “είσοδο” στα μνημόνια και την υποτιθέμενη “έξοδο” από αυτά, παραμένουμε σε ένα περιβάλλον κοινωνικού κανιβαλισμού με την Δημόσια Υγεία να γίνεται θυσία στις ανάγκες των ιδιωτικών κέντρων υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.
Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 45 χιλιάδες!
Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση προσλαμβάνει 1500 αστυνομικούς και αφήνει τα ΙΚΑ να κλείνουν από έλλειψη προσωπικού.
Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες της ΠΦΥ του ΕΣΥ στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.
Και σαν να μην φθάνουν αυτά οι μεγαλογιατροί του ιδιωτικού συστήματος υγείας ζητούν από την κυβέρνηση να “χτυπήσει” τις δομές αλληλεγγύης όπως είναι τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης, κ.α.
• Κάτω τα χέρια από το “ΙΚΑ” Ιλίου – Να διοριστούν άμεσα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΚΥ -ΙΚΑ Ιλίου.
• Να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ιλίου.
• ΟΧΙ στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
• Κάτω τα χέρια από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου και απ’ όλα τα ΚΙΑ.