ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
Διαλύουν ό,τι έχει απομείνει και ξεπουλάνε ό,τι πουλιέται από την κοινωνική ασφάλιση, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Βρούτσης που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους σαν ντήλερ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και την κοινωνική ασφάλιση σαν μπελά από τον οποίο πρέπει να ξεφορτώσουν τα αφεντικά, εις βάρος κάθε εργατικού-συλλογικού δικαιώματος. Το δίκαιο των εργοδοτών είναι το δίκαιο της ΝΔ και των υπουργών της, όπως ήταν και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος Κατρούγκαλου, όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο επιταχύνεται η διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ως κοινωνικού αγαθού και η απόλυτη εμπορευματοποίησή του.
Η εθνική σύνταξη παραμένει ως επίδομα πείνας και η υπόλοιπη γίνεται ανταποδοτική, δηλαδή μη εγγυημένη κρατικά, στο πλαίσιο ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Μάταια προσπαθούν να πείσουν για αυξήσεις στις συντάξεις. Τα μικρά ποσά αυξήσεων αφορούν μόνο ασφαλισμένους που έχουν πάνω από 9.000 μέρες ασφάλισης (30 έτη). Για τους παλιούς συνταξιούχους (που συνταξιοδοτήθηκαν πριν τον νόμο Κατρούγκαλου) οι μικρές αυτές αυξήσεις θα γίνουν αισθητές μόνο στις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν απορροφούνται από την προσωπική διαφορά. Και φυσικά όλη αυτή η φιλολογία αποτελεί σκέτη κοροϊδία και πρόκληση όταν όλοι γνωρίζουν ότι στις συνθήκες που εργάζονται οι σημερινοί ασφαλισμένοι και ιδιαίτερα οι νέες γενιές, με την τεράστια «ευελιξία», την υποαπασχόληση και την προσωρινότητα στην εργασία, την ανεργία, το ποσοστό των ασφαλισμένων που θα ξεπερνά το φράγμα των 9.000 ενσήμων θα είναι ελάχιστο.
Την ίδια στιγμή τα εξοντωτικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον ν.4336/15 του ΣΥΡΙΖΑ (τρίτο μνημόνιο), παραμένουν.
Το ίδιο και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%.
-Ενσωματώνεται το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) στον ΕΦΚΑ ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή πλήρη κατάργησή του, ενώ εντάσσονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά του.
-Διατηρεί και επεκτείνει τη λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δις ευρώ) χωρίς καμία πρόβλεψη για επιστροφή των κλεμμένων.
-Οι συντελεστές αναπλήρωσης για το ανταποδοτικό μέρος παραμένουν αυτοί που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου (εξευτελιστικά περικομμένοι σε σχέση με το παρελθόν) και σε συνδυασμό με το ότι ο συντάξιμος μισθός υπολογίζεται όχι με την τελευταία (καλύτερη) 5ετία αλλά με το μέσο όρο ολόκληρου του εργάσιμου βίου, σφαγιάζουν το σύνολο της σύνταξης -όπως και των μισθών- για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Από την άλλη μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές ως «επενδυτικό κίνητρο».
Καταργεί οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, που περικόπηκαν με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010 – 2012.
-Όχι απλά δεν επεκτείνονται αλλά δρομολογείται η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.
-Οι υγειονομικές εισφορές καταληστεύονται υπέρ των ιδιωτικών αλυσίδων μέσα από τη  συγκρότηση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών υγείας ΕΣΥ – ιδιωτών παρόχων – ασφαλιστικών εταιρειών (ΣΔΙΤ).
-Οι ρυθμίσεις για αυτοαπασχολούμενους & μπλοκάκια είναι μια σαφής επιλογή στην  κατεύθυνση ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΖΟΦΕΡΗ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
Οι πολιτικές τους είναι οι πολιτικές που επιτάσσουν ΔΝΤ – ΕΕ – ΣΕΒ και δεν περιμένουμε τίποτα από μια αξιοθρήνητη αντιπολίτευση η οποία στην ουσία συμπολιτεύεται. Ούτε και από τον ξεδοντιασμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Με Γενικές Συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, στα πρωτοβάθμια σωματεία και στους συντονισμούς τους, παίρνουμε στα χέρια μας τον αγώνα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές τους.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην ανταποδοτικότητα και στην ιδιωτικοποίηση στην κοινωνική ασφάλιση.
Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Άρση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, ή με 30 χρόνια δουλειάς, χωρίς όριο ηλικίας. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
Αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων. Να πληρώσουν κράτος, τράπεζες, εργοδότες για την κοινωνική ασφάλιση.
Γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης.
EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA