ΕΕΚ: Όλη η εργατική τάξη στο πλευρό των εργατών της ΛAPKO

Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ
Όλη η εργατική τάξη στο πλευρό των εργατών της ΛAPKO
Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ εσείς που με θράσος, αναλγησία και υποκρισία επικαλείστε τα ατυχήματα, τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τα χρέη προς την ΔΕΗ, που οι ίδιοι δημιουργήσατε, σαν αιτίες της κακιάς μοίρας των εργατών της ΛΑΡΚΟ.
Bουλευτές, δήμαρχοι, και διευθυντές που μαζί με όλο τον κρατικοδίαιτο συρφετό «πλακώσατε στην ΛΑΡΚΟ» προσφέροντας συμπάθεια στους εργάτες και με κροκοδείλια δάκρυα στα μάτια στηρίζετε την εξουσία αυτών που τους απειλούν με ανεργία.
Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ, εσείς που συμμετείχατε στο όργιο ρουσφετολογίας και στο μεγάλο φαγοπότι. Εσείς που στήσατε, με το αζημίωτο, αποφάσεις προς όφελος των μεγάλων επενδυτικών οίκων, ζημιώνοντας την ΛΑΡΚΟ πολλά εκατομμύρια (Hedging).
Εργάτη, εργάτρια,
Όλοι αυτοί σας κοίμιζαν με το αζημίωτο για χρόνια. Στηρίζουν όλους τους σχεδιασμούς που το κεφάλαιο θέλει να εφαρμόσει στους εργάτες. Ναι αυτό που θέλουν να κάνουν με την ΛΑΡΚΟ, το έχουν κάνει στον ΟΣΕ, την ΕΛΒΟ, το υλοποιούν στον ΟΤΕ και θα το προωθήσουν στη ΕΑΒ, την ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ.
Εργάτη εργάτρια
Νομοθετούν χαρίζοντας στους εργοδότες και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες τις ασφαλιστικές μας εισφορές, διαλύοντας την δημόσια ασφάλιση και τις παροχές υγείας, παίζοντας με το ενδεχόμενο μιας ανθρωπιστικής καταστροφής.
Εργάτη εργάτρια, για να τους σταματήσουμε πρέπει τώρα να πάψουμε να δίνουμε αγώνες μόνοι μας. Ας ενωθούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση. Πρέπει όμως να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να πάρουμε την ευθύνη των αγώνων μας εμείς οι ίδιοι, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και για την τάξη μας, χωρίς να περιμένουμε κανέναν επίδοξο σωτήρα. Eνώνοντας, μαζί με τους 1.200 εργάτες της ΛAPKO που χάνουν τη δουλιά τους, όλο το λαό της Λάρυμνας, της Φθιώτιδας, της Eύβοιας κ.λπ., που απειλείται με αφανισμό και τα παιδιά των εργατών με προσφυγιά και μετανάστευση. Ο εργάτης δεν έχει ανάγκη τους μαυρογιαλούρους.
Οι εργάτες της Γαλλίας, μας δείχνουν πώς να παλέψουμε για να νικήσουμε. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια γενική απεργιακή κινητοποίηση με διάρκεια για την νίκη. Να βγάλουμε από την μπρίζα τώρα, εμείς, αυτούς που απειλούνε την ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
Oι εργάτες και ο λαός της Λάρυμνας πρέπει να επαναστατήσουν. Kαταλήψεις όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Να μην κλείσει το εργοστάσιο. Διαγραφή των χρεών, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και λειτουργία κάτω από εργατικό έλεγχο, σε μια αναδιοργανωμένη με βάση τα κοινωνικά συμφέροντα παραγωγή. Όλη η εργατική τάξη στο πλευρό των εργατών της ΛAPKO. Γενική απεργία διαρκείας. Kάτω η κυβέρνηση της Δεξιάς και κάθε αστική κυβέρνηση. Eργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία. Eπιτροπές αγώνα για την καλύτερη οργάνωση της μάχης.
Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και αυτούς που τα νομοθετούν και τα στηρίζουν.
Να διαγράψουμε το χρέος που φόρτωσαν σε εμάς και τα παιδιά μας.
Μπορούμε να εφαρμόσουμε έναν κεντρικό σχεδιασμό στην παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και όχι των χρηματιστηριακών κορακιών του κεφαλαίου. Είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου γι’ αυτό μπορούμε να εξασφαλίσουμε δουλειά για όλους με μισθούς αξιοπρεπείς, σχολεία για τα παιδιά μας και φροντίδα για τα γεράματά μας.
ΟΛH Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
16-2-2020