Στη διαδήλωση για τον απεργό πείνας-δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα

Ενώ η ζωή του πολυ-ισοβίτη φυλακισμένου Δημήτρη Κουφοντίνα μετράει ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, η αστυνομία εξαπέλυσε μια ωμή, απρόκλητη, βάρβαρη επίθεση κατά των διαδηλωτών.

Το απόγευμα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου, στην ημέρα αλληλεγγύης στον φυλακισμένο απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα, πριν καν αρχίσει η προγραμματισμένη συγκέντρωση, η αστυνομία με γκλοπ, ασφυξιογόνα, κρότου-λάμψης και κανόνι νερού, διέλυσε την επιχειρούμενη διαδήλωση. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, νέοι, συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών ο Άρης Σειρηνίδης, γνωστός αγωνιστής του κινήματος, και γνωστός για τις διώξεις που έχει υποστεί και την άδικη φυλάκιση, για την οποία προ ετών αθωώθηκε. Και αυτόν, στο δεξί μέρος της Πανεπιστημίου και ένα άλλο νέο, στην αριστερή πλευρά της Πανεπιστημίου οι αστυνομικοί της Δράσης και μετά οι ΜΑΤατζήδες τους ρίξανε κάτω με το πρόσωπο στην άσφαλτο, πιέζοντάς τους την πλάτη, γιατί έκαναν το μεγάλο «έγκλημα» να ανοίξουν πανό που έγραφε ότι «Το “κράτος δικαίου” ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα».

Οι διαδηλωτές ήταν απολύτως ειρηνικοί, ωστόσο, αυτό δεν αρκούσε. Από τη στιγμή που τολμούσαν να διαδηλώσουν υπέρ του φυλακισμένου απεργού πείνας (επί 47 μέρες) και δίψας από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από τη στιγμή που αμφισβητούν την θανατοπολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και λένε ΟΧΙ σε έναν εν ψυχρώ εκτελούμενο φόνο, είναι “παράνομοι” (αν και κανένα δικαστήριο δεν τους έχει καταδικάσει. Με ένδυμα την κοινοβουλευτική νομιμότητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους φασιστοειδείς στο υπουργικό της συμβούλιο επιχειρούν να επαναφέρουν τις παλιές μεθόδους βίας και καταστολής καταστέλλοντας και τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν και να εκφράζουν τη γνώμη τους. Και τώρα χτύπησε τη διαδήλωση την οποία είχαν καλέσει στα Προπύλαια η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το ΕΕΚ.

Αύριο ίσως διώξει τους δικηγόρους που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εκδικητική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα και ίσως και κατά της Ένωσης Εισαγγελέων που ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του φυλακισμένου και να μην έχουμε ένα θάνατο… Στο πρόσωπο του Κουφοντίνα διακυβεύονται πολύ περισσότερα πράγματα από τη ζωή ενός ανθρώπου που σε κάθε περίπτωση έχει την αξία της καθεαυτή. Η κυβέρνηση επιδιώκει το τέλος μιας εποχής, της Μεταπολίτευσης, και άλλα, ανομολόγητα αντεπαναστατικά, καθώς ούτε την πανδημία έχει ελέγξει, έχει καταστρέψει την οικονομία και συγχρόνως βουλιάζει στη διαφθορά σε σκάνδαλα τύπου Λιγνάδη, αγαπητού και εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη.

katastoli

Μια δεύτερη διαδήλωση είχε καλεστεί στο Σύνταγμα στις 6:30 μ.μ. από αριστερές οργανώσεις και με τα πολλά επιτράπηκε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 7! Το ΕΕΚ, μετά τη διάλυση της πρώτης διαδήλωσης, όπως και πολύς κόσμος, συμμετείχε και στη διαδήλωση της πλατείας Συντάγματος.

Θ.Κ.