Νέα διαδήλωση για τον φυλακισμένο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος. Αριστερές συλλογικότητες έδωσαν το παρών και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση που με την θανατοπολιτική της οδηγεί τον απεργό πείνα στο θάνατο.

«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις, ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη», σημειώνεται στο κοινό κάλεσμα 18 αριστερών οργανώσεων.

«Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτή τη φορά η αστυνομία δεν χρησιμοποίησε τα βάρβαρα μέτρα καταστολής που χρησιμοποίησε την προηγούμενη ημέρα (Παρασκευή), όταν διέλυσε με τη βία, πριν καν γίνει συγκέντρωση, τη συγκέντρωση πολλών συλλογικοτήτων.

Η υγεία του φυλακισμένου απεργού πείνας, από τις 8 Γενάρη 2021, κρέμεται από μία κλωστή. Ήδη έχουν εμφανιστεί οιδήματα και λοιμώξεις και η εύθραυστη υγεία του μπορεί να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή στο μοιραίο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τον πρώτο θάνατο απεργού πείνας μέσα στις φυλακές τουλάχιστον από τον καιρό της μεταπολίτευσης. Εκτός αν ο θάνατος του Δ. Κουφοντίνα, του ανθρώπου που παραδόθηκε στις αρχές και ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων της 17 Νοέμβρη οργανώνεται συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τον σερίφη της Πρεσβείας για να σηματοδοτήσει το περιβόητο «τέλος της Μεταπολίτευσης» που πολλοί οραματίζονται και μεθοδεύουν, εννοώντας την καταπάτηση-κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν από τον εργαζόμενο λαό με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της στρατιωτικο-αστυνομικής δικτατορίας.

Θ.Κ.