Νίκη του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Αθώος ο σύντροφος Νίκος Χαραλαμπόπουλος σύμφωνα με δικαστική απόφαση του πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 27 Μάη.

Μεγάλη η χαρά των συντρόφων που τον συνόδευαν στην Αλεξανδρούπολη, των αλληλέγγυων και του κινήματος συνολικά.

Η απόπειρα των κρατικών – στρατιωτικών αρχών να ποινικοποιήσουν τη δράση του δικτύου ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος και της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων έπεσε στο κενό. Την ποινική δίωξη είχε ασκήσει εν ενεργεία αξιωματικός του στρατού, πρώην διοικητής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση».


Η μήνυση αφορούσε τη δημοσιοποίηση καταγγελιών στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δ.Ε.Φ.Σ. που αφορούσαν πράξεις του συγκεκριμένου αξιωματικού. Για αυτές τις πράξεις ο εν λόγω αξιωματικός οδηγήθηκε στο στρατοδικείο όπου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες όχι γιατί δεν συνέβησαν τα όσα γεγονότα καταγγέλθηκαν αλλά γιατί υπήρξαν αμφιβολίες στο αν ο διοικητής είχε σκοπό να βλάψει τους καταγγέλλοντες.

Ο σ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος είχε κατηγορηθεί γιατί στο όνομά του ανήκε το τηλέφωνο όπου είχαν γίνει καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους.

Εκτός από δεκάδες αλληλέγγυους έξω από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, εκατοντάδες ήταν οι συλλογικότητες του εργατικού κινήματος και της νεολαίας που υποστήριξαν τον Νίκο Χαραλαμπόπουλο απαιτώντας να παύσει κάθε δίωξη.

«Η αθωωτική αυτή απόφαση και κυρίως το τεράστιο ρεύμα Αλληλεγγύης μας γεμίζει δύναμη για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα των φαντάρων, να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και μαχητικά στο δρόμο του αντιπολεμικού κινήματος.

Η νίκη μας αυτή γεμίζει με αισιοδοξία πρώτα από όλα τους συφάνταρους που η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο αντιμετωπίζει ως Σκλάβους και Αναλώσιμους», αναφέρει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.