Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

30 Μαρτίου 2022 ημέρα Τετάρτη, στις 7 μ.μ

στο Α’ ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου (Καρδίτσης 5, στο πάρκο απέναντι από Σινέ Κατερίνα

ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ !

Η φρίκη του πολέμου, οι βαρβαρότητες και οι αγριότητες συνταράσσουν όλον τον κόσμο. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο συντελείται μπροστά στα μάτια μας, στις οθόνες των τηλεοράσεων με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Όμως, δεν είναι ο πρώτος πόλεμος ούτε θα είναι ο τελευταίος. Οι όλο και συχνότεροι τοπικοί πόλεμοι που συνιστούν κρίκους μιας ευρύτερης παγκόσμιας καταστροφής πηγάζουν από την άλυτη κρίση και χρεοκοπία του καπιταλισμού, που εδώ και δύο χρόνια συνδυάζεται με την πανδημία και τώρα κορυφώνεται με τον πόλεμο.

Οι πόλεμοι είναι στενά συνδεμένοι με την ταξική πάλη, την ταξική κοινωνία και δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε με ευχολόγια ούτε με κατάρες. Ένα διεθνές, διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πρέπει να ενώσει τις εργατικές και λαϊκές μάζες σε δράσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους φασίστες και πολεμοκάπηλους των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Μόνο η διεθνής σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την πορεία προς ένα Τρίτο Παγκόσμιο Ανθρωποσφαγείο.

Η τοπική οργάνωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με στόχο μια βαθύτερη ανάλυση και κατανόηση της παρούσας καμπής της παγκόσμιας ιστορίας και τη διαμόρφωση μιας επαναστατικής διεθνιστικής πολιτικής ενάντια στον πόλεμο.

  •  Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπερια-ληστών
  •  Να κλείσουν τώρα οι βάσεις – Έξω το ΝΑΤΟ
  •  Ο εχθρός είναι στη δική μας χώρα!
  •  Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Τροτσκιστές) – Χαϊδάρι