Ακόμα μεγαλύτερη αποχή
Κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος

Μετεκλογικό σχόλιο μετά τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών

του Σάββα Μιχαήλ

Μόνο η μητσοτακική Δεξιά θα κατάφερνε στον εκλογικό στίβο του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών να τρέξει μόνη της και να έρθει δεύτερη στους κυριότερους δήμους και περιφέρειες! Δεν την έσωσαν ούτε καν οι εκβιααμοί για τα κονδύλια των ΕΣΠΑ, ή οι υστερίες και χυδαιότητες του ακροδεξιού Άδωνη που συναγωνίστηκε τον Μπέο.

Το χειρότερο και ηχηρότερο χαστούκι η δυναστεία Μητσοτάκη το έφαγε με το Βατερλώ του ανηψιού στην δημαρχία της Αθήνας που κάνει πλεον Μεγάλο Περίπατο (χωρίς μεγάλο περίδρομο) στον πάτο της λαϊκής απαξίωσης και αντιδεξιάς οργής. Επίσης ηχηρό πλήγμα οι εκλεκτοί της κυβερνώσας μαύρης Δεξιάς φάγανε με τις νίκες των αντιπάλων της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Χαλανδρίου και αλλού, ενώ οι κρυμμένες διασπάσεις των μηχανισμών της ήρθαν στο φως με την επικράτηση των λεγόμενων “γαλάζιων ανταρτών” .

Η Υβρις της υποτιθέμενης “μονοπολικής ηγεμονίας” της είναι πλέον φανερό ότι δεν θα αργήσει να βρει την αληθινή της Νέμεση. Ας μην ξεχνάει κανείς ένα κεντρικής σημασίας γεγονός: η ακόμα μεγαλύτερη ΑΠΟΧΗ από ολα τα κόμματα δείχνει την γύμνια, απαξίωση, σαθρότητα του αστικού πολιτικού συστήματος συνολικά και, πίσω από την βιτρίνα του, την κρίση της ίδιας της ταξικής εξουσίας του Κράτους.

Την εναλλακτική λύση στη συστημική κρίση και μια εναλλακτική εξουσία δεν είναι το σοσιαλφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, χωρίς ή μαζί με ό,τι απομένει από τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, που θα την δώσουν. Το ξέρει και ο ταξικός εχθρός. Γι’ αυτό και άρχισαν να κλιμακώνονται οι δημόσιες επιθέσεις στην εκτός των τειχών Αριστερά, όπως έγινε και με την αισχρή επίθεση Χατζηνικολάου – Μπακογιάννη στην αγωνίστρια δικηγόρο των κατατρεγμένων Γιάννα Κούρτοβικ της “Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα”

Η εναλλακτική διέξοδος μπορεί και πρέπει να ανοίξει με την πάλη των μαζών και την ανασυγκρότηση της επαναστατικής Αριστεράς, με προοπτική την εργατική εξουσία και τον Σοσιαλισμό.

15 Οκτωβρίου 2023