Εργατικά σωματεία, τα οποία συγκροτούν την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων, καταγγέλλουν την ακύρωση εκδήλωσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ από τον πρόεδρο Γ. Στασινό, στέλεχος της ΝΔ.

Είναι σύνηθες, για διάφορα ζητήματα του εργατικού και ευρύτερου κινήματος, να δίνεται άδεια. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, στην εκδήλωση για την Παλαιστίνη και τη Γάζα υπήρξε άρνηση.

Η ανακοίνωση των σωματείων:

Καταγγέλλουμε την υπαναχώρηση του Προέδρου του ΤΕΕ Γ. Στασινού να μη δοθεί η αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ για την σύσκεψη σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων την Τρίτη 10 Οκτωβρίου με θέμα τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη. Η αίθουσα είχε δεσμευθεί από το Σύλλογο Εργαζομένων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΣΕΤΕΕ) εκ μέρους των σωματείων για την πραγματοποίηση σύσκεψης μετά σχετική προφορική και γραπτή αίτηση που στάλθηκε με email και έγινε αποδεκτή.

Η υπαναχώρηση του Προέδρου, όπως μας δηλώθηκε αρμοδίως, σχετίζεται με το θέμα της σύσκεψης που αφορούσε στις εξελίξεις σχετικά με την Παλαιστίνη.

Η πρωτόγνωρη αντιδημοκρατική άρνηση σε εργατικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να διοργανώσουν σύσκεψη με θέμα που αυτά επιλέγουν, αντανακλά από τη μια την τρέχουσα πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τις φιλικές σχέσεις της με το κράτος του Ισραήλ, το οποίο ασκεί πολιτική εθνοκάθαρσης στην Παλαιστίνη, αλλά ταυτόχρονα συνιστά περιορισμό της ελευθερίας του “συνέρχεσθαι” σε εργατικά σωματεία και εργατικές συλλογικότητες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Προφανώς τα σωματεία κατά την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον κ. Στασινό, οφείλουν να κάνουν συσκέψεις με θέματα αρεστά ή τουλάχιστον ανώδυνα για την κυβέρνηση και τους τοποτηρητές της.

Αυτή η απαγόρευση του κ. Στασινού, είναι στην ίδια γραμμή της εκδικητικής έξωσης που επέβαλε η κα Μενδώνη στο Συλλόγο Ελλήνων Αρχαιολόγων επειδή διοργάνωσε στο χώρο του ανοιχτή εκδήλωση που αναδείκνυε τις κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Τα εργατικά σωματεία που υπογράφουμε, δηλώνουμε στον κ. Στασινό και την κυβέρνησή του:

  • Απαιτούμε να μείνει ανοιχτή η αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ και κάθε ανάλογος δημόσιος χώρος στους εργαζόμενους για τις συλλογικές τους διαδικασίες
  • Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στο κατακτημένο με λαϊκούς αγώνες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, θα έχουν την ίδια τύχη όπως και ο νόμος Χατζηδάκη για τον περιορισμό της δράσης των σωματείων: το καλάθι των αχρήστων του εργατικού κινήματος.
  • Αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες μέρες για τον πολύχρονο αγώνα των Παλαιστινίων ας γνωρίζουν ότι θα μας βρίσκουν στους δρόμους για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να ζει στη δική του πατρίδα, για να αναγνωριστεί το δικό του ανεξάρτητο κράτος, για το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους και για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Σωματεία και Εργατικές Συλλογικότητες:

Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ (ΣΕΤΕΕ)

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

ΠΕΣΕΚ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, Αθήνα ΑΤΤΙΚΗΣ

Ε ΕΛΜΕ Αθήνας 

(η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται)