Φωτορεπορτάζ: Θόδωρος Κουτσουμπός

Πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ώρα 12 το μεσημέρι. Δικηγόροι, συνδικαλιστές, φοιτητές, νέοι, αριστερές και αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη μαζική διαμαρτυρία για την αποτροπή της στυγερής, δολοφονίας του φυλακισμένου πολυ-ισοβίτη της ΕΟ 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα από τις κυβερνητικές–κρατικές αρχές.

Τούτες τις κρίσιμες -και τελευταίες- στιγμές που η ζωή ενός ανθρώπου χάνεται, όλοι πρέπει να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στους αδίστακτους και ανάλγητους κυβερνώντες. Δεν είναι δημοκρατία το καθεστώς που εν ψυχρώ οδηγεί στο θάνατο έναν άνθρωπο, έστω πολιτικό αντίπαλο.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου και στην πορεία στην Ομόνοια πήραν μέρος 4.000 άνθρωποι. Η αστυνομία δεν χτύπησε και έτσι η πορεία έληξε ειρηνικά, χωρίς επεισόδια με πάνω από 500 διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Εξαρχείων.

Από τις οργανώσεις της αριστεράς ΔΕΝ συμμετείχε το ΚΚΕ, ως συνήθως, το ΣΕΚ/ΚΕΕΡΦΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Το παρών έδωσε ο γνωστός αγωνιστής Γιάννης Σερίφης, κατηγορούμενος και αυτός για τη 17 Νοέμβρη και για πλήθος άλλες υποθέσεις, για τις οποίες είχε αθωωθεί πανηγυρικά. Επίσης, τραγική φιγούρα, αλλά με αξιοπρέπεια και θάρρος, ο γιός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας.