Δάφνη-Υμηττός: 4,5% στη Μ.ΑΡΙ.ΔΑ

Δάφνη-Υμηττός
4,5% στη Μ.ΑΡΙ.ΔΑ

Με ποσοστό 4,5% η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Aνατροπής Μ.ΑΡΙ.ΔΑ θα εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού για τέταρτη συνεχή περίοδο. Με υποψήφιο δήμαρχο τον σ. Γιώργο Μητροβγένη έλαβε  673 ψήφους εξέλεξε μια έδρα έναντι 2 που είχε έως τώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σχήματος η πτώση οφείλεται στην μεγάλη αποχή κυρίως αριστερών ψηφοφόρων (ταυτόχρονη πτώση και ΚΚΕ) την στιγμή που οι δεξιές παρατάξεις κουβάλησαν ψηφοφόρους ακόμη και με φορεία.
Ας σημειωθεί, πάντως ότι το ποσοστό 4,5% κατατάσσει την Μ.ΑΡΙ.ΔΑ στην πρώτη σειρά, ίσως, των ψηφοδελτίων της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς.
Η δημοτική κίνηση της ΜΑΡΙΔΑ οργάνωσε δύο συγκεντρώσεις με πολύ ενδιαφέρον στην πλατεία Υμηττού και στην πλατεία Δημαρχείου στην Δάφνη ενώ στο περίπτερο που στήθηκε έξω από το ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Καλογήρων μοιράστηκε υλικό και έγιναν αρκετές συζητήσεις.
Η πολύχρονη συνεπής δράση και η σταθερή παρουσία της ΜΑΡΙΔΑ στην περιοχή είναι σημείο αναφοράς σε κάθε αντικαπιταλιστική, αντιρατσιστική και αντιφασιστική δράση.
Είναι για αυτό που δέχτηκε όσο κανείς άλλος συνδυασμός τόσες τραμπούκικες επιθέσεις (σκίσιμο εκλογικού υλικού στις κολώνες, στην πρόσοψη των γραφείων της και στο περίπτερό της).
Οι δημότες στην περιοχή ξέρουν πως το σχήμα ήταν πριν, στη διάρκεια και θα είναι μετά τις εκλογές μπροστά σε όλες τις κινητοποιήσεις ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος την 2η Κυριακή στην τελική αναμέτρηση ανάμεσα στον Μπινίσκο (ΝΔ) και Δαουλάρη (ανεξάρτητος).