ΔΑΦΝΗ - ΥΜΗΤΤΟΣ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ενισχύεται η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.)
Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού φαίνεται να δείχνουν την αντίστροφη τάση από αυτήν που παρατηρήθηκε στην υπόλοιπη Αττική. Με έναν ιδιαίτερο όμως τρόπο εκφράζουν τους σπασμούς της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα. Η επικράτηση του δεξιού δήμαρχου Σταυριανουδάκη από τον πρώτο γύρο (8000 ψήφους από 5373 – 20 έδρες από 6),  ακύρωσε τον φιλόδοξο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάκτηση της δημοτικής αρχής (3395 ψήφοι από 762 – 6 έδρες από 1 έδρα το 2010). Από το εν γένει θρυμματισμένο τοπικό ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο του Αργιανά κρατάει 1328 ψήφους από 3113 το 2010, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση – ΚΚΕ με επικεφαλής την Κηπουρού κατεβαίνει στις 1864 ψήφους (11,81%) από τις 2226. Η αποχή αν και μικρότερη από το 2010 παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα, στο 47,7%.
Η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. βγαίνει ενισχυμένη από τις εκλογές συγκεντρώνοντας 1199 ψήφους (7,60%) από 917 το 2010. Kερδίζει 2 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο (από 1), ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο αριθμός των εδρών στα τοπικά κοινοτικά συμβούλια. Nα σημειωθεί ότι στη Δάφνη το ποσοστό της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. είναι 9,58%, ενώ στον Yμηττό 4,09%. Είναι σημαντικό ότι με αφορμή την πάλη στις εκλογές η ΜΑΡΙΔΑ έχει αναπτύξει τις δυνατότητες  μιας έντονης δράσης στην τοπική κοινωνία.  
Στην αύξηση των ψήφων του Σταυριανουδάκη έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό οι πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια. Επίσης η υποστήριξη από την τοπική εκκλησία και το κεντρικό κρατικό ταμείο για τις… προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις. Σημαντικότερος όμως λόγος είναι, σε μια εκδήλωση ταξικής πόλωσης,  η στοίχιση πίσω από τον Σταυριανουδάκη όλης της δεξιάς «πολυκατοικίας» από τους ναζιστές της Xρυσής Aυγής (που σε όλη τη διάρκεια της  θητείας του τους προστάτευε) μέχρι το ΛA.O.Σ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και παράγοντες του ΠAΣOK που σταυλίζονται στην πρασιά της μπλε πολυκατοικίας.
Για τους συντρόφους και φίλους της ΜΑΡΙΔΑ, του μετωπικού σχήματος της επαναστατικής αριστεράς στο Δήμο Δάφνης – Yμηττού, η μάχη των δημοτικών εκλογών συνιστά ένα σχολείο αγώνα που θέτει μεγάλες ευθύνες από εδώ και εμπρός. Το σχήμα, με επικεφαλής σύντροφο Γιώργο Μητροβγένη (ΕΕΚ), πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες συγκεντρώσεις σε κεντρικές πλατείες της Δάφνης και του Υμηττού. Οι δεσμοί που έχει αναπτύξει με τον κόσμο στην περιοχή, η πάλη αρχών εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, η χρησιμοποίηση της εκπροσώπησής της ως εφαλτήριο αγώνων, την έχουν κάνει υπολογίσιμη δύναμη και στόχο των εχθρών του λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την συγκέντρωση στη Δάφνη την Τετάρτη 10 Μάη θρασύδειλα φασιστοειδή,  έγραψαν ναζιστικά σύμβολα σε πανό της ΜΑΡΙΔΑ έξω από το γραφείο μας, έσκισαν και έκαψαν αφίσες.    
Το νέο δημοτικό συμβούλιο με την πλειοψηφία της δεξιάς του Σταυριανουδάκη, είναι δημοτικό συμβούλιο πολιτικής κρίσης. Η μεγάλη μείωση της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ θα κορυφώσει τον παρασιτισμό μιας δεξιάς δημοτικής αρχής που εκτελεί χρέη πειθήνιου οργάνου της καταρρέουσας κυβέρνησης Σαμαρά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα είναι ο καιρός για την ανατροπή τους.  
Ε.Α.