Η εφημερίδα Νέα Προοπτική ξεκίνησε τη διαδικτυακή της έκδοση στον παγκόσμιο ιστό, στη διεύθυνση www.neaprooptiki.gr . Ήδη συμπληρώσαμε ένα μήνα λειτουργίας.

Από την πώληση χέρι με χέρι στις διαδηλώσεις και τα κινήματα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις με το site αλλά και τις σελίδες της στα social media, αναζητώντας νέους δρόμους για να συνδεθεί με τις διαδικτυακές αναζητήσεις νέων ρευμάτων αμφισβήτησης και ριζοσπαστικοποίησης.

Το ενημερωτικό site στη διεύθυνση neaprooptiki.gr είναι πολύ νέο, έχει όμως την εμπειρία μιας ομάδας μελών και συνεργατών που αδιαλείπτως, εδώ και 30 χρόνια εκδίδουν ανά δεκαπενθήμερο την έντυπη εφημερίδα.

Η πρόκληση της καθημερινής συνεχούς ενημέρωσης δίνει νέες δυνατότητες και καθήκοντα στη Νέα Προοπτική και τους συντάκτες της. O ένας μήνας διαδικτυακής λειτουργίας αποτελεί το εφαλτήριο για την ουσιαστική αναβάθμιση του μέσου.

Η Νέα Προοπτική φιλοδοξεί ασφαλώς να είναι ένα ενημερωτικό site, αλλά όχι μόνο. Στόχος είναι το πέρασμα πίσω από την πληροφορία στην ανάλυση των συμβάντων, των αλληλοσυνδέσεων, της ουσίας και σημασίας τους – στην ανάπτυξη της γνώσης που τόσο πνίγεται μέσα στον καταιγισμό των πληροφοριών. Αναλύσεις των διαδικασιών στη διεθνή και ελληνική οικονομία, νέα και αναλύσεις σε ζητήματα του εργατικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων γενικότερα, των προσφύγων, μεταναστών και των αποκλεισμένων, βρίσκονται στο  οπτικό πεδίο της Νέας Προοπτικής. Eπίσης, άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως αυτά της υγείας και ψυχικής υγείας, ιστορίας, τέχνης, φιλοσοφίας, επιστήμης και πολιτισμού συμπεριλαμβάνονται στη θεματολογία της.

Η διαδικτυακή Νέα Προοπτική, όπως και η έντυπη, δεν είναι «ουδέτερη» στα διαδιαματιζόμενα στην κοινωνική,  πολιτική και ιδεολογική σφαίρα, ιδίως στις τωρινές πρωτοφανείς συνθήκες της συνδυασμένης διπλής κρίσης – της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης με την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού. Τοποθετείταισταθερά στο πλευρό της εργατικής τάξης, των αποκλεισμένων, εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, χρώματος και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Αναζητήστε η Νέα Προοπτική στις σελίδες της:

www.neaprooptiki.gr

www.facebook.com/neaprooptiki17

www.twitter.com/neaprooptiki1

H Συντακτική Oμάδα

Aθήνα, 10 Mαΐου 2020