Το ΕΕΚ, στην 75η επέτειο της εγκληματικής ρίψης πυρηνικών βομβών των ΗΠΑ, στις 6 και 9 Αυγούστου 1945 στις πόλεις της Ιαπωνίας Χιροσίμα και Ναγκασάκι, και της μαζικής δολοφονίας εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων και τις γενετικές παραμορφώσεις των επόμενων γενεών, έστειλε το παρακάτω μήνυμα στην 58η Διεθνή Αντιπολεμική Συνέλευση που συγκαλείται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία.

Read in English

Προς την 58ηΔιεθνή Αντιπολεμική Συνέλευση

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (EEK – Ελλάδα) χαιρετίζει την 58η Διεθνή Αντιπολεμική Συνέλευση. Eνώνουμε τη φωνή μας, τη σκέψη και τις δυνάμεις μας με το συνεπή αγώνα σας για μια διεθνή κινητοποίηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την τυραννία και τη μαζική φτώχεια!

Ιδιαίτερα τώρα, η «τέλεια καταιγίδα» μιας άλυτης παγκόσμιας καπιταλιστικής ύφεσης και της πανδημίας του κορονοϊού καθιστούν πιο επείγον από ποτέ το να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, που στην παρακμή του απειλεί τώρα την ανθρωπότητα και το φυσικό περιβάλλον με καταστροφή όλης της ζωής στον πλανήτη. 

Το τρομερό πυρηνικό ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι είναι μια προειδοποίηση για όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους λαούς στον κόσμο. Η σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας καθώς και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική φέρνει τον Αρμαγεδδώνα πιο κοντά. Όμως, απ’ την άλλη πλευρά, οι μαζικές λαϊκές εξεγέρσεις σε όλες τις ηπείρους, απ’ το Λίβανο ως τη Γαλλία και τη Χιλή, και ιδιαίτερα η εξέγερση στο κέντρο του παγκόσμιου καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνει ότι η διεθνής εργατική τάξη και οι καταπιεσμένες μάζες μπορούν να νικήσουν τον κοινό μας ταξικό εχθρό με επαναστατικά μέσα.

Εμπρός για ένα διεθνές αντιπολεμικό ταξικό μέτωπο εναντίον των πολεμοκάπηλων του ιμπεριαλισμού και ενάντια σε όλες τις κυβερνώσες τάξεις!

Για ειρήνη, ψωμί και ελευθερία – εμπρός για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!

εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του EEK

Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας, Γενικός Γραμματέας

Αθήνα 2 Αυγούστου 2020