Από την Δευτέρα 2 Αυγούστου έως την Παρασκευή 6 Αυγούστου, με οργανωτικό κέντρο την Επιτροπή Πέντρο Πεντρόζα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, διεξάγεται το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τον Τρότσκυ.

Το πρώτο έγινε το 2019 στην Αβάνα της Κούβας, με διοργανωτή τον σ. Φρανκ Γκαρσία Χερνάντεζ, ιστορικό, μαρξιστή και μέλος του ΚΚ Κούβας. Η Δεύτερη Συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Σάο Πάολο με την ευκαιρία των 80 χρόνων από την δολοφονία του Τρότσκυ αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας για φέτος. Η συνεχιζόμενη, όμως, πανδημία, υποχρεώνει τους διοργανωτές να κάνουν το συνέδριο φέτος, διαδικτυακά.

Περιλαμβάνει 4 στρογγυλά τραπέζια και 10 θεματικά συμπόσια. Στο πρώτο  Στρογγυλό Τραπέζι θα πάρει μέρος και ο σ. Φρανκ Γκαρσία Χερνάντεζ που θα μιλήσει για την τωρινή κατάσταση στην Κούβα. Στο 9ο Θεματικό Συμπόσιο την Παρασκευή 6 Αυγούστου θα μιλήσει και ο σ. Σάββας Μιχαήλ. για την Διαρκή Επανάσταση τον 21ο αιώνα.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν (οι ομιλίες θα είναι πορτογαλικά, ισπανικά και ορισμένες αγγλικά) μπορούν να συνδεθούν με το

https://youtube.com/c/EncuentroTrotsky

λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ομιλίες γίνονται σε ώρα Μπραζίλια δηλαδή με διαφορά ώρας με Ελλάδα +6