ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΡΓΗΣ ΣΤΟ PRAKTIKER

Eκατό πενήντα εργαζόμενοι και άνεργοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργής της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, έξω από το Πράκτικερ στην Ιερά Οδό, το βράδυ της Πέμπτης 20/2. Εκεί, η εργοδοσία υποχρέωσε σε παραίτηση εργαζόμενο του καταστήματος, γινόμενη έτσι ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας του.
Ήταν μια συγκέντρωση με παλμό, οργή και αγωνιστική  διάθεση. Για να σπάσει η σιωπή που θέλησαν να επιβάλλουν τα αστικά ΜΜΕ, και ο αστικός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, με την ηχηρή απουσία του. Συμμετείχαν σύντροφοι από το EEK, τα στέκια Πασαμοντάνια και Παπουτσάδικο, η Pοσινάντε, νεολαία ΣYPIZA, αλληλεγγύη στα Δυτικά, Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου και ανένταχτοι αγωνιστές.
Μέσα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, καταγγέλθηκε τόσο η κυβέρνηση που καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις, παρέδωσε εκατομμύρια εργαζόμενους στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, όσο και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που μέσα στην παρακμή του, επιδιώκει να τραφεί με την φυσική και ηθική καταστροφή της εργατικής δύναμης.
Η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας μοιράστηκε στους εργαζομένους του καταστήματος, αλλά και στους πελάτες, σε όλο το χρονικό διάστημα της κινητοποίησης.
Tην ίδια ώρα, παράλληλες συγκεντρώσεις με κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα, οργανώθηκαν στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

 

[Δείτε εδώ φωτογραφίες από την παρέμβαση διαμαρτυρίας και επισκεφθείτε τα λινκ για να δείτε φωτογραφίες και από τις άλλες πόλεις: http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2014/02/praktiker_21.html]