ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Αθήνα, 18-19 Γενάρη

Στις 18-19 Γενάρη του 2014, η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας διοργανώνει στην Αθήνα, ένα Διεθνές-Διεθνιστικό Διήμερο Νεολαίας.
Η νεολαία σε κάθε γωνία του πλανήτη, βρίσκεται παρούσα και στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έχουν ξεσπάσει μετά το παγκόσμιο κραχ του 2008-9, από το Δεκέμβρη και την Puerta del Sol, μέχρι τις Αραβικές Επαναστάσεις και την εξέγερση στη Τουρκία τον Ιούνη του 2013.
Στο διήμερο, θα καλεστούν νεολαιΐστικες οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς από την Ελλάδα, σύντροφοι από τις νεολαίες του Ιταλικού και του Τούρκικου τμήματος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της 4ης Διεθνούς (PCL, DIP), καθώς και σύντροφοι από ομάδες της επαναστατικής αριστεράς από την Βόρεια Αφρική, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια.
Στόχος του διημέρου είναι να συζητήσει τα αποτελέσματα και τις προοπτικές των αγώνων που έχουν δωθεί, και να διαμορφώσει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα-σχέδιο δράσης, με το οποίο θα επέμβει η νεολαία στους επερχόμενους αγώνες. Οι καπιταλιστές αποτυγχάνουν στη διάσωση του ίδιου τους του συστήματος, καταστρέφοντας της ζωές όλων μας. Χρέος της νεολαίας είναι, μαζί με τους εργάτες, να προετοιμάσει και να οργανώσει την νίκη της παγκόσμιας επανάστασης.
Υπ’ αυτό το πρίσμα η ΟΕΝ, δέκα χρόνια μετά την επανίδρυσή της, επιχειρεί να κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, το οποίο δεν μπορεί παρά να έχει διεθνή και διεθνιστική αφετηρία αλλά και στόχευση, διοργανώντας ένα ανοιχτό διεθνές – διεθνιστικό διήμερο νεολαίας ενάντια στην ανεργία, την καταστολή, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΟΕΝ : konservokouti-oen.blogspot.com