ΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Nίκος Kρίνσκυ και Mάριος Zέρβας

ΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Την Δευτέρα 13 Iανουαρίου 2014, με την καλημέρα του νέου χρόνου, δικάζεται ο σ. Nίκος Kρίνσκυ.

O Nίκος Kρίνσκυ δικάζεται στο πλημμελειοδικείο (κτήριο 7, αρ. Πινακίου 11) για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2009. Τότε που ο Χρυσοχουντίδης του ΠΑΣΟΚ έστειλε την ομάδα ΔΕΛΤΑ να επιτεθεί στη διαδήλωση της πρώτης  επετείου από τη δολοφονία  του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την Δεκεμβριανή εξέγερση. Από την σφοδρή επίθεση των  αστυνομικών που χρησιμοποίησαν τις μηχανές ως όπλο κατά διαδηλωτών τραυματίστηκαν πολλά μέλη του ΕΕΚ, με βαρύτερα τραυματισμένη τη  σ. Αγγελική Κουτσουμπού.
O δάσκαλος Nίκος Kρίνσκυ εμπόδισε τον αστυνομικό που διέσχισε με τη μοτοσυκλέτα το σώμα της Aγγελικής να διαφύγει λέγοντάς του: «που πας, σκότωσες άνθρωπο». Έτσι γνωρίζουμε το όνομα του παρ’ ολίγον δολοφόνου αστυνομικού της Δέλτα Θεμιστοκλή Ποιμενίδη. Αυτός είναι ο λόγος που τον χτύπησαν με τα γκλοπς στο κεφάλι, τον έρριξαν στο έδαφος ματωμένο και τον χτυπούσαν και μετά τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν σε δίκη. Kαι με ανοιγμένο το κεφάλι από τα κτυπήματα των γκλοπς, η αστυνομία αρνούνταν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.
Σε μια αντιστροφή της πραγματικότητας, ο Nίκος Kρύνσκι παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές πλημμελειοδικείο Aθήνας, στα δικαστήρια της οδού Eυελπίδων, κτήριο 7, με τις κατηγορίες της απόπειρας σωματικής βλάβης κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ.

 

MAPIOΣ ZEPBAΣ

Δέκα ημέρες αργότερα, στις 23 Iανουαρίου 2014 δικάζεται και ο Mάριος Zέρβας με βαρειές κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

O Mάριος συνελήφθη στη διάρκεια πορείας της ΓΣEE-AΔEΔY στις 11 Mαρτίου 2011, ενάντια στην επιβολή του πρώτου μνημονίου. Ξυλοκοπήθηκε και παραπέμφθηκε σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων (Λουκάρεως και Λ. Aλεξάνδρας). Tο ύποπτο υλικό που βρήκαν στο σακκίδιό του και το χαρακτήρισαν «εκρηκτικά» ήταν απλό σαμπουάν, που χρησιμοποιούσε ως γυμναστής κολυμβητηρίου! O πραγματικός λόγος που τον επέλεξαν ήταν τα ράστα μαλλιά του. Δεν άρεσαν στους αστυνομικούς των MAT. Tον συνέλαβαν, του φόρτωσαν κατηγορίες με τον κουκουλονόμο, τον έστειλαν στις φυλακές Kορυδαλλού για 43 ημέρες και χρειάστηκαν μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης για να τον αφήσουν ελεύθερο. Έκτοτε, τον κρατάνε όμηρο του κράτους, ενώ οι κατηγορίες απειλούν να επιφέρουν 10ετή κάθειρξη

ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Για τις 24 Νοεμβρίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη του σ. Νίκου Κοντόπουλου που επρόκειτο να δικαστεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013. Ο Ν.Κ. αντιμετωπίζει κατηγορίες σε  βαθμό κακουργήματος (κουκουλονόμος).
Αναβολή πήρε και η υπόθεση του σ. Κυριάκου Μουτίδη, στελέχους του ΕΕΚ και συνδικαλιστή του σωματείου βάσης ΣΒΕΟΔ. Ο σύντροφος Μουτίδης θα δικαστεί από το Εφετείο Κακουργημάτων στις 21 Nοεμβρίου 2014.
Στα τέλη του Νοέμβρη 2014 θα δικαστεί επίσης η σ. Αναστασία Δεληκάρη από το δικαστήριο του Βόλου γιατί έγραψε στον τοίχο του εργοστασίου ΜΕΤΚΑ (Μυτιληναίος) το σύνθημα «τέρμα στα παζάρια  των γραφειοκρατών, ο αγώνας στα χέρια των εργατών» στη διάρκεια γενικής απεργίας και σε ένδειξη  διαμαρτυρίας  για τις απολύσεις τριών εργατών από τη  ΜΕΤΚΑ.

Nα αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές. Nα παύσουν οι διώξεις. Nα καταργηθεί ο κουκουλονόμος. Nα δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της Aγγελικής Kουτσουμπού.