ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΟΕΝ

ΟΕΝ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ, 18-19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία της διοργάνωσης του Διεθνούς Διεθνιστικού Διημέρου Νεολαίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο της 18ης – 19ης Ιανουρίου 2014 στην Αθήνα (Πολυτεχνείο, Πατησίων) με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας.
Η δημόσια έναρξη του Διημέρου θα γίνει το Σαββάτο 18 Γενάρη, 10.30 το πρωί στο Πολυτεχνείο. Επαναστατικές οργανώσεις και ομάδες νεολαίας από την Τουρκία, την Ιταλία και τη Σερβία έχουν επιβεβαιώσει ήδη τη συμμετοχή τους, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του Διημέρου με τη βοήθεια  ηλεκτρονικών μέσων από την Αργεντινή, την Τυνησία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Το πλήρες πρόγραμμα των συζητήσεων του Διημέρου μπορεί κανείς να το διαβάσει στα sites του ΕΕΚ (www.eek.gr) και της ΟΕΝ (konservokouti-oen.blogspot.gr).
Στο επίκεντρο, πάντως, των συζητήσεων μεταξύ των επαναστατικών νεολαίων θα βρεθεί η συμμετοχή της νέας γενιάς στο νέο κύμα της παγκόσμιας επανάστασης από τη μία άκρη της γης στην άλλη και προπαντός στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης (π.χ. φοιτητικοί αγώνες σε Ιταλία και Ελλάδα, κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο στην Ελλάδα), της Βόρειας Αφρικής  και της Μέσης Ανατολής (επαναστάσεις σε Τυνησία – Αίγυπτο, εξέγερση στην Τουρκία). Στόχος του Διημέρου είναι η ανίχνευση των παραπέρα επαναστατικών πρροπτικών στην παροχή και των δυνατοτήτων διαμόρφωσης ενός επαναστατικού προγράμματος και σχεδίου πάλης της νεολαίας. Η περιοχή αυτή δεν έχει χτυπηθεί μόνο όσο καμία άλλη από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, αλλά και από την παγκόσμια πολιτική αποσταθεροποίηση που αυτή σπέρνει, θέτοντας ευθέως το ζήτημα της εξουσίας, με το οποίο είναι υποχρεωμένος να αναμετρηθεί κάθε αγώνας της νεολαίας σήμερα.
Η ΟΕΝ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στο Διεθνιστικό Διήμερο Νεολαίας, να μάθουν από τις εμπειρίες των επαναστατών νεολαίων των άλλων χωρών, να μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες στην Ελλάδα και να αναπτύξουν τους ζωντανούς διεθνιστικούς πολιτικούς δεσμούς τους, χωρίς τους οποίους είναι αδύναντη η νικηφόρα επαναστατική πάλη μας.
9/1/2014