ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ 10 ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ 10 ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

 

Πρόταση για να σταματήσουμε τους Φασίστες με Στάση Εργασίας και Πορεία στο Σαν Φραντσίσκο που ψηφίστηκε στις 17 Αυγούστου.

 

Οι φασίστες, η Κου Κλουξ Κλαν, οι Ναζί και άλλοι υποστηρικτές της λευκής υπεροχής συγκεντρώθηκαν και βάδισαν με πυρσούς στο Σάρλοτσβιλ προκαλώντας τρόμο με ρατσιστικά, αντιμετανευστικά και αντισημιτικά συνθήματα.

 

Αυτή η επίθεση οδήγησε στη δολοφονία μιας αντιρατσίστριας διαδηλώτριας και των τραυματισμό πολλών άλλων, όταν ένας από τους φασίστες τραμπούκους τους πάτησε με το αυτοκίνητό του.

 

Ο Πρόεδρος Τραμπ συγκαλύπτει αυτή τη βίαιη, θανάσιμη φασιστική και ρατσιστική επίθεση δηλώνοντας «και οι δυο πλευρές φταίνε» και επιτίθεται σε αντιρατσιστές επειδή τάσσονται εναντίον των αγαλμάτων της Συνομοσπονδίας που τιμούν τη δουλεία και οξύνει τη ρατσιστική βία.

 

Η Κλαν, οι Ναζί και άλλοι ρατσιστές τρομοκράτες εκπροσωπούν μια θανάσιμη απειλή για Αφροαμερικάνους, Λατινόφωνους και μετανάστες καθώς και Μουσουλμάνους, Εβραίους, Ομοφυλόφιλους και Τρανσέξουαλ μεταξύ άλλων και άμεσα τα μέλη του συνδικάτου μας και του εργατικού κινήματος ως όλου.

 

Η φασιστική ομάδα «Πατριωτική Προσευχή» που οργάνωσε βίαιες ρατσιστικές προβοκάτσιες σε Πόρτλαντ, Όρεγκον και αλλού, προσελκύοντας Ναζί και άλλους βίαιους υπερασπιστές της λευκής υπεροχής, έχει ανακοινώσει συγκέντρωση στις 26 Αυγούστου.

 

Φυσικά το όλο ζήτημα δεν έχει τίποτα να κάνει με την «ελευθερία του λόγου», οι ρατσιστικές προβοκάτσιες αποτελούν θανάσιμη απειλή, όπως αποδείχθηκε στο Πόρτλαντ στις 26 Μαΐου όταν ένας Ναζί δολοφόνησε δυο άτομα και παραλίγο να σκοτώσει ένα τρίτο επειδή υπερασπίστηκαν δυο νέες αφροαμερικάνες γυναίκες που απειλούσε. Οι αδερφές μας και οι αδερφοί μας στο εργατικό κίνημα του Πορτλαντ απάντησαν στη ρατσιστική τρομοκρατία με τη δύναμη της εργατικής αληλεγγύης, κινητοποιώντας μέλη από 14 συνδικάτα εναντίον της φασιστικής/ρατσιστικής συγκέντρωσης στις 4 Ιούνη.

 

Το Τμήμα 10 του Συνδικάτου μας έχει μια μακρά και περήφανη ιστορία αντίστασης στο ρατσισμό, το φασισμό και τη μισσαλοδοξία και χρησιμοποιεί τη δύναμή του σε αυτή την πάλη. Την Πρωτομαγιά του 2015 κλείσαμε τα λιμάνια της περιοχής και βαδίσαμε ακολουθούμενοι από χιλιάδες στην Πλατεία Όσκαρ Γκραντ απαιτώντας τερματισμό της αστυνομικής τρομοκρατίας κατά των Άφροαμερικάνων και άλλων. Το Σαν Φραντσίσκο είναι ένα συνδικαλιστικό προπύργιο και δεν θα επιτρέψουμε τους προασπιστές της λευκής υπεροχής να φέρουν την τρομοκρατία τους εδώ.

 

Έτσι, το Τμήμα 10 του Συνδικάτου μας υπό την καλύτερη παράδοση του συνδικάτου μας που πολέμησε αυτούς τους δεξιούς στη Μεγάλη Απεργία του 1934, δεν θα δουλέψει εκείνη την ημέρα και θα βαδίσει για να σταματήσει τη ρατσιστική, φασιστική τρομοκράτηση της πόλης μας και ζητάμε από όλα τα συνδικάτα, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις να έρθουν μαζί μας υπερασπιζόμενοι τα συνδικάτα, φυλετικές μειονότητες, μετανάστες, ομοφυλοφίλους, τρανσέξουαλ, γυναίκες και όλους τους καταπιεσμένους.  

 

Μετάφραση Αρ. Μα.