για την επέτειο των Ιμίων

Σάββατο 30 Γενάρη, Πλατεία Ρηγίλλης – ώρα 1 μ.μ.

Φέτος, 25 χρόνια μετά τα γεγονότα στα Ίμια που έφεραν την Ελλάδα και την Τουρκία στο χείλος του πολέμου, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, αντιφασιστικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κοινωνικοί φορείς, οργανώνουν διεθνιστική, αντιπολεμική αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης, το Σάββατο 30 Γενάρη, ώρα 13:00. Με κάλεσμα που υπογράφουν πλήθος οργανώσεων και συλλογικοτήτων (ανάμεσά τους και το ΕΕΚ) καλούν σε συμμετοχή με τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων. Το κάλεσμα αναφέρει:

Στις 31 Γενάρη του 1996 η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου με αφορμή τα γεγονότα στις βραχονησίδες των Ιμίων. Φέτος, 25 χρόνια μετά, πολιτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κοινωνικοί φορείς, θα συγκεντρωθούμε στο μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης για να πούμε ΞΑΝΑ ΟΧΙ στην απειλή πολέμου, τον φασισμό και τον εθνικισμό. Για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε σκέψη φασιστικών οργανώσεων ή ομάδων να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον χώρο, όπως επιχειρούσε παλιότερα -χωρίς επιτυχία- η Χρυσή Αυγή βρίσκοντας απέναντί της το αντιφασιστικό κίνημα. Για να δείξουμε ότι ο διεθνισμός και οι κοινοί αγώνες των λαών σε Ελλάδα –Τουρκία και Κύπρο είναι η δική μας απάντηση στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, στις πολιτικές Ερντογάν-Μητσοτάκη και στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Στην δική μας πολιτική προοπτική δεν έχουν θέση ο πόλεμος, η καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική των εξορύξεων στις ΑΟΖ, η ανθρωποθυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια του κινήματος να πάρει μέρος στην συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης το Σάββατο 30 Γενάρη, 1 μ.μ. (τηρώντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα -μάσκες, αποστάσεις κ.τ.λ.).

Καλούν

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά / Antinazi Zone/YRE / Αριστερή Ενότητα / Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος / Δίκτυο Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων / Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων / Καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ/Οι ναζί στη φυλακή / Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό / Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών / Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο / ΣΥΠΡΟΜΕ

Στηρίζουν

Αναμέτρηση / ΑΝΤΑΡΣΥΑ / ΑΡΑΝ / ΑΡΕΝ / Αριστερή Ενότητα / ΔΕΑ / ΕΕΚ / ΕΚΚΕ / Κόκκινο Νήμα / ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση / νΚΑ / Συνάντηση / Ξεκίνημα / ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ