Δικάζεται χρυσαυγίτης για την επίθεση στη Μ.ΑΡΙ.Δ.Α

Δικάζεται χρυσαυγίτης για την επίθεση στη Μ.ΑΡΙ.Δ.Α

Την Πέμπτη 12 Οκτώβρη -συμπτωματικά την ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από την Ναζιστική κατοχή- στο Γ’ μονομελές πλημμελειοδικείο,  κτήριο 9, αίθουσα 2, εκδικάζεται εξ αναβολής η δίκη του χρυσαυγίτη  Ι.Κ,   φοιτητή Θεολογικης          από την Δάφνη, με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς και οπλοκατοχής.

Ο κατηγορούμενος είχε σπάσει τα τζάμια της πρόσοψης των γραφείων της δημοτικής κίνησης της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α (μαχόμενη αριστερή δύναμη ανατροπής ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ) τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 3/10/13 ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες ενέργειες και αναγραφή φασιστικών συνθημάτων και αυτοκόλλητα της Χ.Α στην είσοδο.

Στη θρασύδειλη αυτή ενέργεια έκοψε με τα τζάμια το χέρι του και σε όλη την διαδρομή μέχρι το σπίτι του άφηνε συνεχώς κηλίδες αίματος πράγμα  που οδήγησε στην ανακάλυψή του.

Κι ενώ οι εκπρόσωποι της κίνησης δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Μητροβγένης και Ν. Λάμπρου υπέβαλαν μήνυση κατά αγνώστων η αστυνομία μετά από υπόδειξη της  διαδρομής  από τα γραφεία της ΜΑΡΙΔΑ  μέχρι το σπίτι του εισέβαλε  στο χώρο του βρήκε έντυπα ναζιστικού περιεχομένου και άσκησε δίωξη για διακεκριμένες φθορές και για οπλοκατοχή αυτεπάγγελτα. Ο Ίδιος εξαφανίστηκε για να γλυτώσει το αυτόφωρο.

Η αστυνομία επίσης συνέλεξε υλικό  DNA από το περιβάλλον πεζοδρόμιο του γραφείου που όμως δεν τον κάλεσε περιέργως για ταυτοποίηση.

Οι υποστηρικτές της κίνησης με προκήρυξη και  μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στους δρόμους της Δάφνης και του Υμηττού αλλά και μέσα στο δικαστήριο διατράνωσαν την απόφαση τους να παλέψουν ενάντια στην εγκληματική συμμορία της Χ.Α και τους τραμπουκισμούς της.

4 χρόνια μετά η δίκη δεν έχει πραγματοποιηθεί μετά από αναβολή και καμμιά καταδίκη δεν υφίσταται  εως τωρα.

Όλοι την Πέμπτη 12  Οκτωβρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη των προκλήσεων της Χ.Α  και καταγγέλλοντας επίσης την κωλυσιεργία και  τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις για την απόδοση δικαιοσύνης στα φασιστικά εγκλήματα.