ΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6/12/2009

Στις 26 Νοεμβρίου, Πέμπτη, δικάζεται ο σ. Nίκος Kρύνσκι. H δίκη γίνεται στο Πλημμελειοδικείο Aθήνας, Σχολή Eυελπίδων, κτήριο 12. O σ. Nίκος ήταν ο άνθρωπος που όταν ο αστυνομικός Θεμ. Ποιμενίδης διεμβόλισε την σ. Aγγελική Kουτσουμπού με τη μηχανή και πήγε να διαφύγει, φώναξε «πού πας; σκότωσες άνθρωπο!» Για την στάση του αυτή χτυπήθηκε άγρια, του άνοιξαν το κεφάλι από τα χτυπήματα με τα γκλοπς, αρνήθηκαν να τον στείλουν στο νοσοκομείο μέχρι την επόμενη ημέρα, και τον παρέπεμψαν για να δικαστεί. H δίκη του, στις 6 Oκτώβρη αναβλήθηκε λόγω απουσίας του αστυνομικού μάρτυρα κατηγορίας.

Για την ίδια υπόθεση, στις 9 Δεκέμβρη, δικάζεται στο Εφετείο Αθηνών, στην Λουκάρεως, ο σ. Κυριάκος Μουτίδης που βαρύνεται με κακουργήματα. Η δίκη του, προγραμματισμένη για τις 12 Νοέμβρη, μεταφέρθηκε λόγω της Γενικής Απεργίας.

Aλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους.
Oι δίκες των αγωνιστών να γίνουν του κράτους καταδίκες.
Nα παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2009!
Nα καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού!

Δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου
Στις 4 Δεκεμβρίου δικάζεται εξ αναβολής ο αγωνιστής της αντιδικτατορικής πάλης και στέλεχος του Δημοσιοϋπαλληλικού και εκπαιδευτικού κινήματος Αντωνόπουλος Παύλος που είχε συλληφθεί το Γενάρη του 2014. Είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης Τύπου που έδινε μπροστά στα Προπύλαια μαζί με άλλα στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος και πολιτικών Οργανώσεων, καταγγέλλοντας την απαγόρευση από την Αστυνομία της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχτεί ενόψει της ανάληψης από τη χώρα μας της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η σύλληψή του είχε καθαρά τρομοκρατικό χαρακτήρα κι έγινε από τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ γνωστό για τη δράση του Λυκιαρδόπουλο, παρά το ότι ο Διοικητής των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων είχε δώσει άδεια να ολοκληρωθεί η συνέντευξη των περίπου 15 αντιπροσώπων.
Η παρουσία όλων μας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί στις 9:00 π.μ. στις 4 Δεκεμβρίου πρέπει να είναι η απάντηση του εργατικού κινήματος στην κρατική τρομοκρατία που επιβάλλεται από τις Κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται εδώ και χρόνια. Απαιτούμε την αθώωση του αγωνιστή Αντωνόπουλου Παύλου και ζητάμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει τη βιομηχανία Δικών κατά εκατοντάδων και χιλιάδων αγωνιστών αυτή την περίοδο.