Δίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών : Xωρίς στοιχεία, 14 μήνες προφυλάκιση. Απαίτηση η αθώωσή τους

 

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, άρχισε και συνεχίζεται, η δίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών με την κατηγορία της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον περιβόητο αντιτρομοκρατικό νόμο 187Α ΠΚ.
Ολοι τους, συνδικαλιστές, διανοούμενοι, φοιτητές, έχουν περάσει πολλά χρόνια στις φυλακές με βασανιστήρια κάθε είδους και είναι καταζητούμενοι στην Τουρκία για την πολιτική τους δράση. Οι αγωνιστές είχαν συλληφθεί το 2917, μια εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα. Ήταν το «πεσκέσι» της κυβέρνησης Τσίπρα και της Aντιτρομοκρατικής στον «σουλτάνο». Tα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ έφτιαξαν ιστορίες για δήθεν αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης ενάντια στον Ερντογάν κ.λπ. Από τότε, οι 9 αγωνιστές παραμένουν προφυλακισμένοι για 14 μήνες.
Από τις πρώτες στιγμές της δικαστικής διαδικασίας άρχισε να καταρρέει η συνωμοσία, οι δύο αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας δεν μπόρεσαν στο ελάχιστο να στηρίξουν το κατηγορητήριο. Ο πρώτος αστυνόμος των ΕΚΑΜ που εισέβαλε στο σπίτι, παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε καμμία αντίσταση κατά την σύλληψή τους και έτσι η κατηγορία περί αντιστάσεως κατά της αρχής είναι χωρίς αντικείμενο. Ο δεύτερος αστυνόμος B, της δίωξης διεθνούς τρομοκρατίας, περιέγραψε εκτενώς την παρακολούθηση όλων, για 4 ημέρες, με δεκάδες αστυνομικούς με αυτοκίνητα και μηχανές χωρίς να παρατηρήσουν καμμία παράνομη δράση. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος είπε ότι είναι μάλλον τρομοκράτες, γιατί είχαν σύστημα «αντιπαρακολούθησης». Όταν τον ρώτησε ο πρόεδρος τι εννοεί, ο αστυνόμος «Kλουζώ», απάντησε ότι όταν περπατούσαν κοίταγαν συνέχεια πίσω τους! Φυσικά για αυτό το μεγάλο λαγωνικό, το ότι είναι καταζητούμενοι από την τουρκική ΜΙΤ και απειλούνται από απαγωγή μέχρι δολοφονία, είναι ψιλά γράμματα.
Όσο για τα περί εκρηκτικών, τα μόνα υλικά που βρέθηκαν ήτανε ζάχαρι, σόδα και λίπασμα νιτρικού καλίου που βάζουμε στα λουλούδια! Με αυτά τα ευρήματα και με αυτές τις κατηγορίες οι αγωνιστές είναι κλεισμένοι στις φυλακές 14 μήνες.
Οι μάρτυρες υπεράσπισης συνδικαλιστές και από όλο το φάσμα της αριστεράς Tούρκοι και Kούρδοι συγγενείς των κατηγορουμένων και ένας Γερμανός δικηγόρος αποδόμησαν όλο το κατηγορητήριο, αποδεικνύοντας ότι η δίωξή τους είναι κατασκευασμένη και ότι οι κατηγορούμενοι είναι κομμουνιστές αγωνιστές του εργατικού και αντιμπεριαλιστικού κινήματος.