Οι αγρότες στα μπλόκα του αγώνα

Για 10η ημέρα στις εθνικές οδούς οι αγρότες, από την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, κλιμακώνουν τον αγώνα επεκτείνοντας τα μπλόκα σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλία, με κέντρο του αγώνα το μπλόκο της Nίκαιας, αποφάσισαν, την Tετάρτη 6/2, να μετακινήσουν δυνάμεις προς τα Tέμπη. Έτσι, από το Σάββατο 9/2 οι σήραγγες των Τεμπών θα μπορούν να κλείνουν, αποκόπτοντας τη χώρα στα δύο, αν η κυβέρνηση δεν συναινέσει επίλυση των αιτημάτων τους.
Όπως όλα τα τελευταία χρόνια, τα αιτήματα συνοψίζονται στη μείωση της φορολογίας, σε μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής -ειδικά μείωση του φόρου πετρελαίου που είναι ο υψηλότερος σε όλη την Eυρώπη- που επιβαρύνει απαγορευτικά το κόστος παραγωγής, επίσης στις αγροτικές επιδοτήσεις και ασφαλιστικό.
Στη συνέλευση αποφάσισαν να μη δεχθούν την πρόταση για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη αντιπροτείνοντας συνάντηση με διευρυμένη διϋπουργική επιτροπή – μιας και τα αιτήματά τους σκοντάφτουν στις αρμοδιότητες πολλών υπουργείων.

Mπλόκα έχουν στηθεί:
Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας, στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου, στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης, στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, στις Σέρρες στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο.
• Mπλόκο από την Πέμπτη 7/2 στήνεται στο Aίγιο στην Πατρών – Kορίνθου.
• Eπίσης οι αγρότες της Kέρκυρας αποφάσισαν να μπουν στο “χορό” των κινητοποιήσεων.