ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ «ΕΔΗ»

4 Ιουλίου

ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ «ΕΔΗ»

στον Πύργο Hλείας

 

 

Στις 4 Ιουλίου στον Πύργο γίνεται η δίκη του νεοναζί Παπαδόπουλου που συμμετείχε με τάγμα εφόδου της «Εθνικής Δράσης Ηλείας» σε επιθέσεις ενάντια σε αντιφασίστες. Ο συγκεκριμένος τραμπούκος έχοντας αποθρασυνθεί από την ασυλία που του παρείχε ο κρατικός μηχανισμός και η αστυνομία λειτουργούσε στο πλαίσιο των εντολών που είχε από τον αρχηγό της συγκεκριμένης νεοναζιστικής κίνησης.

 

 Η οργάνωση της «Εθνικής Δράσης Ηλείας», σε πολιτική και οργανωτική σύνδεση με την ομάδα των εθνικοσοσιαλιστικών τραμπούκων των «Αυτόνομων Μαιάνδριων Εθνικιστών» άλλοτε φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής, άλλοτε με εθνικιστικά ή ναζιστικά διακριτικά δρούσε με σχέδιο την περιθωριοποίηση κάθε αριστερής ή αναρχικής πολιτικής παρουσίας που είχε αντιφασιστικά αντανακλαστικά.

 

 Κρύβοντας το εθνικοσοσιαλιστικό τους σχέδιο κάτω από εθνικιστικό μανδύα1, με προπαγάνδα μίσους απέναντι σε κάθε αριστερό, αναρχικό ή δημοκράτη οργανώνουν μαχητικές αντεπαναστατικές ομάδες. Η απόλυτη κάλυψη από την αστυνομία που απολάμβαναν για χρόνια τους επέτρεπε να ασκούν δίπλα στον ρατσιστικό και εθνικιστικό πολιτικό λόγο τους, τρομοκρατία και ταυτόχρονα να κοκορεύονται για την ατιμωρησία τους. Εκμεταλλευόμενοι την σιωπή που δημιουργούσε ο φόβος, καθώς εκτός από την αστυνομία η σχέση τους με τον κόσμο της νύχτας ήταν δεδομένη.

 

Αυτό το τόσο ευνοϊκό κλίμα για τους νεοναζί έπαψε να υπάρχει όταν μια ομάδα αντιφασίστες, σε μια αυτοοργανωμένη συλλογικότητα αποκάλυψαν στην κοινωνία της Ηλείας τα νεοναζιστικά χαρακτηριστικά που είχε η δράση τους. Αυτή η ειρηνική πολιτική καταγγελία ήταν αρκετή για να γίνουν στόχος επίθεσης φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Ομάδα νεοναζί, με συμμετοχή εν ενεργεία αστυνομικού έστησε ενέδρα σε τρείς φοιτητές στις 9 Φεβρουαρίου του 2013. Αυτή η δικογραφία κάνει επί ένα χρόνο…τ αξιδάκι στις πόλεις της Ελλάδας. Αποθάρρυνση των μαρτύρων κατηγορίας να καταθέσουν, εναλλάσσονται με εκφοβισμό όταν πάνε να καταθέσουν. Ενώ η μήνυση για απειλή με μαχαίρι που έγινε στο νεοναζί παραγράφηκε από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

 

 Στις 4 Ιουλίου δικάζεται μια από τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της «Εθνικής Δράσης Ηλείας» που έγινε στις 5 Σεπτέμβρη του 2013 ενάντια σε σύντροφό μας από τα φασιστικά αποβράσματα. Η επίθεση έγινε από τρία μέλη της «Εθνικής Δράσης Ηλείας» στον Πύργο Ηλείας, σαν απάντηση στην αντιφασιστική δράση του συντρόφου. Είναι καθήκον κάθε αντιφασίστα αγωνιστή και κάθε κομμουνιστή να δώσει το παρόν στο δικαστήριο αποκαλύπτοντας την συνέργεια του κράτους με τους νεοναζιστικούς μηχανισμούς.

 

Το ΕΕΚ καλεί τους αντιφασίστες και τον λαό του Πύργου σε επαγρύπνηση. Οι λαϊκές ελευθερίες και οι πολιτικές κατακτήσεις πρέπει να περιφρουρηθούν.

Ο παρακρατικός ναζιστικός μηχανισμός των ταγμάτων εφόδου πρέπει να αποκαλυφθεί και να τσακιστεί.